Den Bosch behoudt hoofdklasse plek na zinderende eindstrijd

Het is de heren van Den Bosch gelukt om ook volgend seizoen weer in de hoofdklasse uit te komen. In een zinderende derde wedstrijd won de ploeg van Sjoerd Marijne na shoot-outs van Voordaan.

Den Bosch schoot in Groenekan uit de startblokken en nam via Robbert van de Peppel al vroeg de leiding waarna Lucas Vila na een prachtige aanval de gasten tien minuten later later zelfs op 0-2 zette. Toen Voordaan tegen het eind van de eerste helft weer wat bekomen was van de snelle achterstand wist het ook wat meer tegengas te geven. Desalniettemin leek er in deze helft geen vuiltje aan de lucht voor de Brabanders. Na rust voerde de ploeg van Marieke Dijkstra de druk echter steeds meer op waardoor Den Bosch steeds verder naar achteren werd gedrukt. In de slotfase kwam de thuisploeg dichtbij de aansluitingstreffer maar de heren uit Groenekan raakten eerst de paal en zagen vervolgens een rake corner afgekeurd worden. Uiteindelijk lukte het Hans Claassen, tot grote vreugde van het thuispubliek, om toch die 1-2 binnen te schieten waarna Voordaan vleugels leek te krijgen. Toen Daan Jongejan enkele minuten later als klap op de vuurpijl ook de gelijkmaker scoorde was het het feest in Groenekan compleet. Een verlenging volgde maar in de slotminuten van dit zware weekend  lukte het beide teams niet dat golden goal binnen te schieten. Even leek Voordaan in de laatste minuut dichtbij te komen toen zij op kopcirkel aan mochten leggen voor een corner. Keeper Piet Noordam stond echter zijn mannetje en dus moesten shoot-outs uitkomst bieden. Robbert van de Peppel begon en schoot feilloos raak, Voordaan miste vervolgens maar doordat Gijs Campbell in de tweede Bossche poging teveel tijd nam kwam de thuisploeg via Rudolf van Schaik weer op gelijke hoogte. Als Austin Smith en Milan van Baal daarna raak mikken en de sterk keepende Noordam redding biedt op de pogingen van Adriaan Stolk en Mitch Vermey is de wedstrijd gespeeld. Den Bosch blijft in de hoofdklasse en Voordaan mag het volgend jaar weer proberen.

Comments (14)

 1. Harry Snel

  Dag Voordaan,

  Uithuilen en volgend jaar weer contributie betalen.

  Kusje

 2. Fantastische wedstrijd gezien vanmiddag bij Voordaan. Wat een inzet en wat een promotie voor hockey zoals het hoort te zijn. Hockey als familiesport met meerdere generaties op de tribune. Op deze wijze gespeeld een inspiratie voor de jeugd met twee topteams op het veld die fair play uitdragen. Klasse Voordaan. Felicitaties van een supporter met een hockeyende zoon bij Voordaan en bij Den Bosch.

 3. Diederik

  Wat een zielige reactie van Harry Snel !! Zo te lezen een “fan” van Den Bosch. Neem dan een voorbeeld aan jullie Coach die Voordaan (terecht overigens)uitvoerig complimenteerde met hun getoonde spel. Zelden zo een Houdini ontsnapping gezien in de 2de helft en tijdens de verlenging.

 4. Klaas-Jan

  Den Bosch leek naar een dikke overwinning uit te lopen. Keeper van Voordaan voorkwam een grotere achterstand bij rust en na de rust was het de onwaarschijnlijke inzet van Voordaan die de wedstrijd liet kantelen. Heel erg knap. Den Bosch nam de shoot-outs bijna feilloos na te hebben gewankeld in de verlenging. Het is goed zo. Genoten.

 5. Alternatieven

  @Diederik waar staat die reactie van dhr. Snel dan? Of heeft men weer gecensureerd?

 6. Alternatieven

  Mooie strijd tussen Voordaan en Den Bosch. Veel respect voor beide coaches die de boel meer dan goed op de rails hebben gekregen. Marieke Dijkstra is een coach voor de toekomst!

 7. @alternatieven!

  Eerste reactie onder dit bericht!!

 8. Diederik

  @alternatieven, de reactie van Harry Snel was “weggehaald” maar is opnieuw geplaatst onder dit artikel als 1ste !

 9. Alternatieven

  Maar wel een hele sneue reactie van dhr. Snel! Voordaan verdient lof!

 10. Het is waarschijnlijk al 100x gezegd, maar ook ik heb heel veel bewondering voor de ploeg van Voordaan. Klein budget, semi-veld, familieclub, mentaliteit, gezelligheid en doorzetters! Als fan van de buren uit Zeist leek het mij fantastisch om nog een streekderby op het programma te krijgen. Succes volgend jaar! #seeyouindehoofdklasse!

 11. Complimenten aan Voordaan. Wat een strijdlust. Geweldig!
  Kleine kanttekening moet mij wel van het hart: tot twee maal toe sloeg afgelopen zondag Rutger Marres een levensgevaarlijk hoge backhand de cirkel in. In de wedstrijd tegen SCHC raakte een speler ernstig gewond. Nu deed Marres het dus weer. Als hij hiermee door gaat en iemand krijgt zo’n bal een keer tegen het hoofd, dan is het leed niet te overzien.

 12. ah….een Brabantse Harry….daar zijn er wel meer van….wat een treurnis

 13. Pieter Hendrik

  @eric, hoewel het wat kleuterig klinkt kan ik me wel voorstellen dat er een reactie komt op die steeds maar opkomende verhalen over die contributie.

  Ja Voordaan is een prachtclub. Ja Voordaan heeft een schitterend vreemdelingen legioen. Ja Voordaan trekt jaar in jaar uit goede spelers aan. Ja Voordaan is een mooie club.

  Maar zit toch niet steeds zo te jammeren over die contributie. Ik word daar ook een beetje moe van.

 14. Leuke wedstrijden, alleen over de 3 wedstrijden gezien heeft Voordaan niks te zoeken in de hoofdklasse,

  In de competitie wel geweldig gedaan, complimenten !!

  Hopelijk niet tot volgend jaar !!

Reageer