Den Bosch via golden goal naar finale

De dames van Den Bosch hebben voor de 18e keer op rij een plek in de finale om het landskampioenschap veroverd. Nadat de ploeg van Raoul Ehren Amsterdam in de heen wedstrijd met 0-3 versloeg werd er zaterdag thuis na een 1-1 eindstand via een golden goal van Marlies Verbruggen van de hoofdstedelingen gewonnen.

Verbruggen Den Bosch Amsterdam play-off RU
Verbruggen maakte de golden goal. (c) Roel Ubels

Amsterdam kende een goede start in dit tweede halve finale duel maar stuitte in de beginfase telkens op alert keepende Josine Koning. De grootste kansen kwamen echter op naam van de thuisploeg waar onder andere Maartje Paumen, Lidewij Welten en Maartje Krekelaar kansen op de openingstreffer lieten liggen. Enkele minuten voor rust was het wel raak aan Bossche zijde, toen wist Marlies Verbruggen een schot van Marloes Keetels te verlengen en daarmee zette zij de ruststand op 1-0.

In de tweede helft was het voornamelijk Den Bosch dat de klok sloeg. Afgezien van één Amsterdamse corner had de thuisploeg het heft duidelijk in eigen hand en leek daardoor het duel zo uit te spelen. Leek, want vier minuten voor tijd zorgde Charlotte Vega ervoor dat er toch nog verlengd ging worden. Marlies Verbruggen kroonde zich hierin tot ‘matchwinner’ door laat in de verlenging de golden goal binnen te schieten en daarmee is de 18e finale op rij een feit voor Den Bosch.

In deze finale treffen de Bossche dames SCHC dat, na shoot-outs, van Laren won. Een herhaling van de finale van de EHCCC eerder dit jaar die toen gewonnen werd door de dames uit Bilthoven. Dit eerste finale duel wordt aankomende donderdag, op Hemelvaartsdag, gespeeld op SCHC.

Reageer