Den Ouden: 'Aankomende zondag wordt belangrijk voor een plek in de play-offs' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Den Ouden: ‘Aankomende zondag wordt belangrijk voor een plek in de play-offs’

Den Bosch is sterk begonnen aan het nog kersverse zaalseizoen. Afgelopen zaterdag moesten zowel Laren als Kampong het ontgelden tegen de dames uit Brabant. Aankomende zondag speelt de ploeg tegen concurrenten Oranje Zwart en MOP. Verdedigster Karin den Ouden verteld over haar verwachtingen.

In de loodzware poule B komen onder andere play-offskandidaten als Den Bosch, Kampong, Oranje Zwart en MOP elkaar tegen. Den Bosch heeft Kampong als eerste horde al overwonnen. Zondag staan de twee anderen op het programma. “We hebben het zowel tegen OZ als tegen MOP altijd heel zwaar,” vertelt Den Ouden. “Vorig seizoen hebben we van allebei nog verloren, dus spannend zal het zeker worden. We zullen aan de bak moeten zondag. Sowieso zal het in deze poule dicht bij elkaar komen te liggen. Als ik kijk naar afgelopen zaterdag dan verwacht ik dat deze vier teams gaan uitmaken wie er van deze poule straks in de play-offs staan. Ik denk dat aankomende zondag hierin erg belangrijk gaat worden.”

De dames van Den Bosch hebben zich goed voorbereid op het zaalseizoen. Drie weken geleden begon het team met trainen en er werd ook een oefenwedstrijd tegen SCHC gespeeld. “Daarnaast zijn er natuurlijk ook een aantal die al meetrainen met het Nederlands zaalelftal. Diegene hadden dus sowieso al wat gevoel kunnen krijgen,” aldus de zaalinternational.

Ondanks de goede voorbereiding is er volgens Den Ouden altijd iets dat beter kan. “We moeten wel nog steeds wennen aan het nieuwe systeem. We hebben hierin maar één soort press geoefend en toegepast. Dit heeft voor ons afgelopen zaterdag nog goed uitgepakt, maar de komende weken zullen we dit moeten uitbouwen en kijken wat er nog meer mogelijk is. We kunnen dus op het verbreden van onze tactische kant nog wel vooruitgang boeken.”

Reageer