Denise Admiraal: 'Hard werk belonen met goud is toch wel het ideale scenario' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Denise Admiraal: ‘Hard werk belonen met goud is toch wel het ideale scenario’

Bondscoach Marieke Dijkstra haalde onlangs De Terriërs speelster Denise Admiraal bij het Nederlands zaalteam. Voor de eerste keer in de geschiedenis wonnen zij deze winterstop het EK indoor in Praag. Ook De Terriërs haalde voor het eerst de play-offs in de Hoofdklasse zaalcompetitie. Ze vertelt over deze bewogen maar vooral bijzonder periode.

Oranje zaalhockey dames RU

Het Nederlands zaalteam versloeg ongeveer een week geleden grootmacht Duitsland in de finale op het EK indoor. Voor Admiraal was dit een heel speciale ervaring, waarvan nu nog van wordt nagenoten. “Voor mij was het de eerste keer dat ik uitkwam voor Oranje,” vertelt Admiraal. Dat maakt het natuurlijk helemaal speciaal. We hebben hard gewerkt met zijn allen en zo onszelf kunnen belonen met goud. Dat is toch wel het ideale scenario.”

Bij terugkomst uit Praag zag Admiraal dat ook met haar team De Terriërs nog om de prijzen gespeeld kon worden. Zonder enige twijfel besloot ze om zo snel mogelijk aan te sluiten om een play-off ticket binnen te halen. “Ik heb wel een veldtraining laten schieten om bij te komen,” zegt Admiraal. “Maar van de zaal wil ik niets missen.” Aankomende zondag staan de play-offs op het programma. De Terriërs hebben zich voor het eerst kunnen plaatsen voor de eindstrijd. “We zitten al drie jaar dichtbij de play-offs, maar nu hebben we het eindelijk gehaald,” gaat Admiraal enthousiast verder. “Ik ben erg blij dat we het dit jaar in eigen hand hebben kunnen houden, zodat we niet van andere teams afhankelijk waren. Ik denk dat we onszelf eindelijk beloond hebben. We hebben het dit jaar met een groot aantal speelsters gedaan, ook speelsters die al gestopt zijn bij de Terriërs. Het is echt een teamprestatie.” De Terriërs zullen zondag niet tegen de minste ploeg aantreden. In de halve finale staat Den Bosch op het programma. “Dit wordt een mooie wedstrijd. Zij hebben natuurlijk een team met heel wat internationals, inclusief de keepster. We zullen dus flink aan de bak moeten. Het goede nieuws; er komt in ieder geval een zwart-gele winnaar uit,” aldus een luchtige Admiraal.

Als de tweede competitiehelft op het veld begint, zal Admiraal weer aantreden in de Overgangsklasse. Voor Admiraal, die de afgelopen periode alleen maar aantrad op het hoogste niveau, is dit niet iets waar weer even aan gewend moet worden. “Het eerste half jaar speelde ik ook gewoon in de overgangsklasse met de Terriërs. Het verschil qua niveau van de andere teams is er natuurlijk wel, maar wij als Terriers doen nog steeds hetzelfde en werken waar mogelijk nog harder dan vorig jaar.” Op het veld staan de dames van De Terriërs er ook goed voor. Momenteel bezetten ze in de Overgangsklasse de derde plek, twee punten achter de nummer één maar met een wedstrijd minder gespeeld. Voor Admiraal gaat het zaalhockey echter nu nog even boven het veld. “Dit is ook de reden dat het zaalteam maar één keer op het veld mee doet deze week en de rest van de week in de zaal,” legt ze uit. “Na de landskampioenschappen gaat de focus weer volle bak op het veld. We gaan over twee weken op een trainingsstage naar Malaga, zodat we weer scherp aan de tweede helft van de competitie kunnen beginnen. Ik heb er zin in!”

 

 

Reageer