Kelly-Jonker-Pinoke

Doelpuntloze Hyong-Jonker: ‘We hebben genoeg andere speelsters die ook makkelijk doelpunten kunnen maken’

Gisteren speelde Kelly Hoyng-Jonker alweer haar tweede wedstrijd in de Hoofdklasse dames. Haar ploeg Pinoké kreeg een aantal schaarse kansen, maar kon in de wedstrijd niet echt een vuist maken tegen Hurley. Het duel eindigde op een brilscore.

Het leek al snel eenrichtingsverkeer richting het goal van Hurley te gaan worden. In de eerste minuten van het eerste kwart gaf Pinoké meteen gas. Een grote kans in de eerste minuten werd bijna benut door Sian Keil. In de loop van de wedstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd, waarbij Hurley net iets meer kansen kreeg.

“De schaarse kansen die we kregen hadden we moeten afmaken”

-Kelly Hyong-Jonker

Een van de spitsen waar veel dit jaar van wordt verwacht is de terugkerende Kelly Hyong-Jonker. De 168-voudig international scoorde 68 doelpunten voor Oranje en besloot om haar stick nog niet aan de wilgen te hangen. Vijf maanden na haar zwangerschap staat Hyong-Jonker alweer op het hoogste niveau van Nederland te spelen: ‘Ik vond het een pittige wedstrijd. De kansen die we hadden gekregen hadden we moeten afmaken. Doordat we dat niet deden bleven we tegen het gelijkspel aan hockeyen. We moesten hierdoor veel forceren om toch nog een doelpunt te maken. Dat we uiteindelijk in de wedstrijd elf minuten, door een aantal groene en gele kaarten, met tien man hebben gespeeld, hielp natuurlijk ook niet mee’.

Sterke defensie

Pinoké keepster Kiki Gunneman is samen met Den Bosch keepster Josine Koning tot nu toe de enige keepster in de Hoofdklasse dames die de nul heeft kunnen houden. In de wedstrijd tegen Kampong leek de defensie van Pinoké onverwoestbaar. Kansen werden er nauwelijks gecreëerd. Gistermiddag was dit exact hetzelfde beeld. Hurley probeerde het wel, maar behalve een goede kans van Melissa Pieters en een sleepcorner van Gitte Michels, die door Gunneman prachtig uit de hoek werd geplukt, bleef de verdediging van Pinoké vrij gemakkelijk overeind. ‘Het staat verdedigend erg goed. We geven tot nu toe weinig kansen weg’, legt Hyong-Jonker uit.

Pinoké is samen met Den Bosch de enige ploeg die nog geen tegendoelpunt heeft geïncasseerd. Den Bosch staat op de eerste positie op de ranglijst, Pinoké staat voorlopig zesde.

Nog geen doelpunten

Toch blijft Pinoké na twee wedstrijden steken op maar twee gescoorde doelpunten. Ook de Steekneuzen creëerden weinig kansen in de gespeelde wedstrijden. De doelpuntenmachine van Hyong-Jonker lijkt daarentegen nog niet zo te functioneren als voor de bevalling: ‘Ik heb heel erg ingeleverd op mijn reactievermogen en snelheid. Dit moet nog een beetje terugkomen. Een zwangerschap hakt daar echt wel op in. Dat zou een reden kunnen zijn dat ik dit seizoen nog niet heb gescoord. Ik ben op dit moment eigenlijk al heel blij met wat ik kan en wat ik al kan meedoen. Misschien ga ik dit seizoen wel minder doelpunten scoren dan normaal, nog steeds denk ik dat ik wel belangrijk kan zijn op een andere manier voor het team. We hebben genoeg andere speelsters die ook doelpunten bij ons kunnen maken’.

Foto: Anne Mieke Achterhuis

Reageer

Contact Us