Drost: ‘Ik heb dit jaar een beter gevoel dan vorig jaar’

Afgelopen vrijdag wonnen de dames van SCHC met 3-1 van play-off concurrent Laren en ook Hurley werd zondag vrij makkelijk aan de Bilthovense zegekar geregen. Met nog één wedstrijd voor de boeg lijkt Stichtsche dan ook in goede doen op weg te gaan naar naar de play-offs. International Roos Drost vertelt over de vorm van haar team en blikt vooruit op het competitietoetje.

SCHC Den Bosch RU Drost
credit: Roel Ubels

De formatie van vertrekkend coach Janneke Schopman kende een valse start van de tweede competitiehelft. Na de winterstop speelde SCHC twee maal op rij tegen teams uit de onderste regionen. Daarna pakte Stichtsche de draad al snel weer op en inmiddels lijkt de motor goed warm te draaien. “We leken inderdaad nog niet helemaal scherp te zijn na de winterstop,” vertelt Drost, nog bijkomend van de laatste zware trainingsdagen in Papendal met Oranje. “Gelukkig vonden we al snel weer de goede vorm en zie je nu een stijgende lijn in ons spel. We zijn als team beter gaan hockeyen en moesten gewoon nog even wakker worden geschud.” Aankomende zondag speelt Stichtsche in de laatste reguliere competitiewedstrijd tegen regerend landskampioen Amsterdam. Vorig jaar verloren de dames uit Bilthoven nog in drie wedstrijden van diezelfde tegenstander. “We zijn nu alweer een jaar verder,” gaat Drost verder. “Ik denk dat we er nog meer klaar voor zijn, zeker als ik kijk naar de vorm van de afgelopen wedstrijden. Maar dat misschien nog te vroeg om te zeggen,” lacht de spits. “Ik heb er dit jaar gewoon een beter gevoel bij dan vorig jaar en dat gevoel heerst ook binnen het team. Dit wordt bevestigd als je kijkt naar de winst op Den Bosch van voor de winterstop en de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Laren. Wie we ook treffen, ze gaan het dit jaar niet makkelijk hebben tegen ons. Dat is zeker.”

De snelle aanvalster heeft veel vertrouwen in haar team en dat blijkt niet geheel onterecht. Met nog één horde voor de boeg, gaat de Bilthovense formatie aan kop in de hoofdklasse. Aankomende zondag zal een laatste krachtmeting zijn in een titanenstrijd tegen Amsterdam.  “Dat is ook absoluut de wedstrijd waarop de focus momenteel ligt,” zegt Drost. “Eerst willen we eerste worden, dan komen de play-offs. Het is niet eens zo zeer omdat we dan tegen de nummer vier uitkomen, maar als we dit weekend goed doorstaan is het wel belangrijk voor het vertrouwen. Je moet van iedereen kunnen winnen om kampioen te worden, dus we zien wel wie er straks tegen over ons staat in de halve finale. We hebben een paar leuke duels voor de boeg en zondag starten we daar al mee. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in.”

Reageer