Duitse spits voor dames OZ

Na de Belgische Barbara Neelen en Stefanie de Groof komt er nu ook een Duitse international de damesploeg van Oranje Zwart versterken. Het Eindhovens Dagblad meldt dat Pia-Sophie Oldhafer volgend seizoen bij de Eindhovense formatie te bewonderen zal zijn.

De 21-jarige Oldhafer komt van Eintracht Braunschweig en speelde in 2013 met Jong Duitsland het WK onder 21. Tijdens het WK in Den Haag maakte ze geen deel uit van de Duitse selectie.

Benieuwd naar andere transfers in de hoofdklasse? Klik dan hier voor een overzicht.

 

Comments (19)

 1. Zo dan! Dacht dat OZ een uitstekende lichting A-speelsters had. Blijkbaar niet beter dan een Duitse en twee Belgische dames.

  Voor hun een droom die uitkomt. Voor het Nederlandse dameshockey het begin van het verval (zie heren).

  Al zijn het er (nu nog) 3, OZ zou beter moeten weten na een paar financieel en sportief moeilijke jaren. Ik heb hier weinig begrip voor.

  De Belgische bondscoach zal tevreden toekijken. OZ maakt zichzelf belachelijk door te kiezen voor buitenlandse talenten ipv te kiezen voor eigen jeugd.

  Op het moment dat meneer de Jager bij het bestuur aanklopt voor buitenlandse versterking en je komt met dit lijstje aanzetten, dan kun je maar beter direct afscheid van elkaar nemen.

  Dat hadden alle vertrekkende speelsters and Asst. Coach al snel door.

  Jammer
  .

 2. @Geert volledig mee eens!
  Hoe dom kun je zijn? Wat is de reden?
  Willen ze kampioen worden in het seizoen 2014-2015? Met deze aankopen in geen 100 jaar.
  Ze hebben een prima meisjeslijn, investeer daarin!

  Het is niet alleen jammer, het getuigt ook nog van geen visie!

 3. Er stromen toch 3 jeugdspelers door…dus wat is het probleem? En gekeken naar wat er weggaat zal er wat ervaring bij moeten dus lijken mij die belgen logisch!

 4. Eens met Bommel. De eigen jeugd stroomt wel door maar het verschil tussen MA1 en HK is er natuurlijk wel. Je moet ze rustig inpassen. Groter probleem lijkt me dat Dames 1 de laatste jaren niet volgens verwachting presteert. Daarom gaat er nu ook weer een aantal weg denk ik. De ploegen bovenin, muv Laren vind ik, hebben een sterke basis met weinig verloop. Probleem daar is dan weer dat de eigen jeugd het moeilijk heeft door te breken. Presteren en opleiden tegelijk is moeilijk. Ik bedoel, de opdracht voor Waasdorp bij Adam en Bonnet bij Stichtse, zal toch meer geconcentreerd zijn op de prestatie. Er wordt dan wel gezegd dat ook jeugd moet worden ingepast maar in de praktijk is dat niet zo eenvoudig dan. Den Bosch doet dat wel goed, in mijn ogen omdat zij toewerken naar de Play Offs en gedurende het seizoen oa jeugd de kans geven. Dan verlies je onderweg ook wel eens een punt of speelt wat minder.

 5. Faillissement?

  Dit is het faillissement van de (dames)Hoofdklasse.. Bij de dames maken 4 ploegen al jaren de dienst uit en clubs als OZ en MOP proberen krampachtig aan te haken door het aantrekken van buitenlandse speelsters. De top 4 haalt de talenten weg bij de overige clubs, ingefluisterd door bondscoaches die een dubbele pet op hebben.

  Wat is de kans dat de bond gaat ingrijpen…nihil!

 6. Eens met hierboven, den bosch haalt verbruggen en keil weg bij oz, schc haalt zerbo weg bij pinoke dus ploegen zoals mop oz kampong moeten op een gegegeven moment wel buitenlanders halen. Hurley heeft het voordeel dat er veel om heen zit, dus afvallers van adam, de betere van hic en pinoke kunnen zij halen en zo blijft het maar doorgaan. Zolang top 4 talenten blijft wegplukken blijft het zo doorgaan

 7. De verantwoordelijkheid ligt bij de clubs zelf.

  Zolang dit het geval is zal elke vorm van regelgeving van tafel worden geveegd (net als het Gentlemen’s Agreement van 10 jaar geleden, toen een dag later alsnog half NZ, Canada en Argentinië werd ingevlogen).

  Clubs zouden de portefeuille tophockey weg van de vrijwillige, vaak incompetente en elkaar snel opvolgende besturen moeten houden.

  Je mag, na de enorme groei sinds 1998 en ook na dit waanzinnige WK is het te verwachten dat hockey nog groter wordt, toch wel stellen dat hockeyclubs niet meer afhankelijk moeten zijn van een groepje vrijwilligers waar expertise op het gebied van technisch management zelden aanwezig is.

  De KNHB zou nog meer aandacht kunnen besteden aan het opleiden van technisch kader, actief kunnen werven, of misschien zelfs verplichten dat clubs op een bepaald niveau of met een bepaald aantal leden een professioneel technisch kader aanstellen.

  Dit om zowel de sportieve als financiële continuïteit van de club en hockey in Nederland te waarborgen. Want anders is het zorgvuldig opgebouwde en uitstekende imago van de sport binnen no time history!

 8. Wel leuk als je al jaren in de zgn acedemie van OZ zit. 4* LK wordt met MA en je kan of wil niets inpassen in dames 1. Afscheid nemen van de Jager is een beter plan. Die man heeft werkelijk nergens iets gepresteerd.Zelfs in land van de een oog koning NED MB wist hij niet alles te winnen, omdat hij graag allemaalzijn brabantse meisjes erbij wilde hebben. Voor het Nederlandse hockey hebben we er dus niets aan gehad. Maar ja; dat krijg je bij een club waar een ex prins carnaval aan de touwtjes trekt wat betreft tophockey.

 9. Dat is inderdaad de spijker op z’n kop.

  Ik denk dat speelsters niet alleen voor het beetje geld kiezen maar vooral voor de ambiance, coach en of het allemaal te bereizen is. In dat geval scoort OZ drie keer onvoldoende.

  Bottom line is dat als het argument ‘aansluiting vinden bij de top’ is, haal dan ook topspeelsters.

 10. Maar wat moet zo’n club dan geertje? Talenten zijn weggeplukt door den bosch, de vos bachman en agliotti stoppen dus je mist een hoop ervaring. Ze passen 3 jeugdspelers in en halen 3 buitenlanders, die op een half uur rijden van oz wonen. ik snap het probleem niet? Doen ze niks dan eindigen ze onderin.
  Kampong en mop hebben toch ook 3 buitenlanders minimaal en daar wordt niks over gezegd? Die clubs die elke keer onder de top 4 eindigen moeten wel..

 11. Kansloos beleid! Dit zijn ook nog eens echte B speelsters. Die Duitse, daar lopen er in de overgangsklasse wel 10 van rond. Heb haar gezien bij wk onder 21. Accepteer nou gewoon dat je dit jaar weer 7,8 of 9 zult worden.Maar ga bouwen met een team met Nederlands talent. Dit gaat zo dezelfde kant op als bij de mannen en we hebben allemaal gezien, dat dat niet handig is.

 12. Waarom worden er duitsers en Belgen gehaald, beide teams bakten er weinig van op het WK en zullen weinig toevoegen, er is blijkbaar doorstroom van 3 A-speelster maar die zullen toch minder minuten pakken die ze zo hard nodig hebben.

 13. OH ja en Hans, Kampong heeft toch maar één buitenlander (duitser…..) zij is nu de enige met ervaring. Bij nader inzien is ervaring handig, mijn fout.

 14. Naast muller heb je bij kampong ook marcia cox uit zuid afrika

 15. Waarom zit iedereen te zeuren over het feit dat zij buitenlanders halen? elke subtopper gaat hier in mee. OZ heeft de ligging niet mee vanuit Nederland dus dan ga je over de grens kijken.. Belgie en Duitsland dus, zij reizen even ver dat als zij iemand uit Amsterdam of Utrecht zouden halen. Er stromen elk jaar veel speelsters vanuit de jeugd door dus het is niet zo dat OZ geen kans geeft aan de A1. dat is onzin! en aangezien er wat ervaring stopt begrijp ik helemaal dat zij naar buitenlanders kijken als zij de ligging in Nederland niet mee hebben.. Ik hoop dat zij het goed gaan doen met een jong en talentvol team! Altijd zo makkelijk om vooraf je kritiek te uiten, laat ze het eerst maar eens proberen kunnen wij over 1 jaar zeggen wie er hier gelijk heeft. Succes OZ

 16. lijkt me dat speelsters als Muller, Cox, Stockel, Bachman, De Vos wel van een ander kaliber zijn dan deze Oldhafer.

  Oldhafer is een talent in een vreemd land. die maakt niet meteen een team of andere speelsters beter.

  De andere speelsters zijn ervaren A internationals met olympische/WK ervaring. Net als bv Flanagan. Daar kan een subtopper wel beter van worden, lijkt me.

 17. Succes OZ, hoop dat jullie het de top 4 lastig kunnen maken. Zou goed zijn voor de competitie!

 18. Flauwe grap

  Weet niet waar die Belgische dames wonen. Maar ze speelden bij Brasschaat. Van Brasschaat naar Eindhoven is ruim 1 uur rijden.
  En die Duitse speelde bij Braunschweig, ruim 4 uur rijden.

 19. @jan R. Beter worden van flanagan? Weet niet of je haar op het wk hebt zien spelen maar dat is geen topper. Prima corner alleen lang niet her niveau van van wijk, zeer matige verdedigster, werd helemaal zoek gespeeld door hoog. Staat meer naar zichzelf te kijken dan te hockeyen

Reageer