DvdH: ‘Nu we dit hebben bereikt, gaan we er ook vol voor!’

De dames van SCHC staan voor het eerst in de geschiedenis van de club in de finale van de play-offs. Gisteren won Stichtsche de eerste wedstrijd van de halve finale met 0-1 in Laren. Vandaag had SCHC thuis genoeg aan een gelijkspel (3-3). Captain Carlien Dirkse van den Heuvel vertelt over de wedstrijd en blikt vooruit op de finale, waarin de ploeg Den Bosch zal treffen.

SCHC

Na de nipte uitoverwinning van gisteren, had SCHC vandaag genoeg aan een gelijkspel. De Bilthovense ploeg begon sterk aan de wedstrijd, maar gaf in de tweede helft de controle uit handen. “Vandaag kwamen we 2-0 voor en stonden we eigenlijk met één been in finale,” vertelt ‘DvdH’. “Laren had echt niets meer te verliezen en speelden met veel druk de tweede helft. Alles of niets spel. Wij trokken teveel naar achteren, waardoor zij konden terug. Het werd echt een mentaal spel.” In de tweede helft wist Laren een achterstand van 3-1 om te buigen naar 3-3 en werd het in de laatste minuten nog even erg stil in het Bilthovense kamp. Toch denk Dirkse van den Heuvel dat haar ploeg terecht door is naar de finale. “De eerste helft was erg goed van onze kant. We hadden eigenlijk de 3-0 moeten maken toen. We speelden gewoon erg hoog tempo en goed samen als team, lekker voorwaarts. De tweede helft ging Laren één op één spelen volgens mij, er kwam meer druk op onze verdediging en we kregen toen veel corners tegen. Gelukkig stond onze verdediging goed en hebben we Laren op 3-3 kunnen houden. Opgelucht zijn we allemaal, het is eindelijk gelukt. En ik vind het gewoon verdiend. Het hele seizoen hebben we goed gespeeld en ook op basis van deze wedstrijden vond ik ons de betere. Dit voelt erg goed!”

Den Bosch won vandaag van Amsterdam en heeft zich net als SCHC geplaatst voor de finale. Volgende week zaterdag zal in Den Bosch om half twaalf de eerste wedstrijd worden gespeeld. “We zullen aan elkaar gewaagd zijn,” vertelt international ‘DvdH’. “We hebben al een tijd niet tegen elkaar gespeeld, maar we weten natuurlijk wel wat Den Bosch kan. Het is gewoon een erg gevaarlijke ploeg in de counter en hebben individueel goede speelsters en natuurlijk een goede corner. Maar ik heb vertrouwen in ons eigen spel en we zullen ons daarop ook focussen. Uitgaan van onze eigen kracht: spelen als een team, aanvallend hockey. Ik hou van de manier waarop wij spelen. We hebben niet één of twee spelers die het moeten doen. Wij doen het met het team en nu we dit hebben bereikt, gaan we er ook vol voor.”

 

Reageer