Elsie Nix trots op de ‘coole teamprestatie’ van Kampong

De dames van Kampong kroonden zich zondag op overtuigende wijze tot landskampioen. Een echte teamprestatie, vertelt Elsie Nix.  De verdedigster had echter niet verwacht dat de play-offs de ploeg zo makkelijk af zouden gaan. In de halve finale werd MOP met 8-3 aan de kant gezet waarna Hdm in de finale met 7-2 het onderspit moest delven.

Elsie Nix KS

Ik dacht juist dat het heel spannend zou gaan worden, grinnikt Nix. “Hdm is bijvoorbeeld een hele goede tegenstander maar wij kregen een soort van mega-boost en alles lukte. Toen wij 6-1 voorstonden was er nog een korte periode waarin zij ons een beetje overdonderden en de 6-2 maakten waardoor iedereen bij ons een beetje in de stress schoot. Op een gegeven moment kwam gelukkig wel het besef van: het staat 6-2 dus doe gewoon rustig, er is niets aan de hand.”

Eén van de bepalende schakels in de finale was Julia Müller, de captain scoorde vier maal en was daarmee, niet voor het eerst, zeer belangrijk voor haar team, zo beaamt ook Nix. “Jules is altijd belangrijk. Ze is ouder en kan de rust en het overzicht bewaren. Ze is een echte aanvoerder, iemand die zegt waar het op staat maar ook schouderklopjes geeft. Met haar ervaring een vrij essentiële schakel dus in ons jonge team.”

Het landskampioenschap is een mooie kroon op het werk en vooral op de teamspirit van de dames uit Utrecht die bijna met de voltallige veldselectie de zaal ingingen. Dat is volgens Nix ook één van de succesfactoren voor het goud. “Volgens mij hebben we dit met z’n veertienen gedaan, bijna debiel zoveel maar ook echt supercool dat we dit met z’n allen hebben kunnen bereiken. We mochten vooraf zelf bepalen of we de zaal in wilden maar de begeleiding had zo’n cool plan opgesteld dat iedereen daardoor iedereen eigenlijk al om was. We trainden standaard twee keer per week, elke keer een uurtje en dat was precies goed. Lekker met de bal in de weer en veel partijtjes spelen. In de wedstrijden hebben we goed door gewisseld, er was geen onderscheid van basis en niet basis waardoor iedereen zich onderdeel van het team voelde,” legt Nix uit. De jonge verdedigster geniet duidelijk nog na van het zaalseizoen. “Het was echt heel erg leuk,” vertelt ze enthousiast, en ik ben nog steeds zo erg blij dat het ons gelukt is en dat iedereen een steentje heeft kunnen bijdragen aan deze coole prestatie!”

Aanstaande donderdag gaat de Utrechtse formatie het veld weer op. De ploeg van Stijn van Roosendaal staat op dit moment op de vijfde plek, slechts vier punten verwijderd van een eventuele play-off positie. Het kampioenschap in de zaal geeft volgens Nix een goede boost voor de start van de tweede seizoenshelft. “Als je iets met winst afsluit geeft dat altijd een goed gevoel en ik hoop dat we dat, en het winnen, vast kunnen houden en misschien nog wel een mooie plek kunnen veroveren. Het liefst natuurlijk een plek bij de laatste vier, ik denk dat je daar altijd voor moet gaan en hopen mag natuurlijk altijd!”

Comments (1)

  1. Leuk die foto van veen bij een stukje over nix 😉

Reageer