Emilie Mol verruilt Den Bosch voor SCHC - Hoofdklasse Hockey Nederland

Emilie Mol verruilt Den Bosch voor SCHC

Emilie Mol speelt de komende twee seizoenen bij de dames van SCHC, zo liet de club uit Bilthoven vrijdag weten. De ervaren middenvelder komt over van Den Bosch.

SCHC-Den-Bosch-dames-RU-Emilie-Mol1.jpg
Mol verruilt het geel-zwart voor het blauw-rode tenue van SCHC. Credit: Roel Ubels

Met de komst van Mol heeft SCHC de selectie voor het komend seizoen nagenoeg rond. De afgelopen periode zijn de contracten van onder meer Claire Verhage, Maike Stöckel, Sarah Jaspers en Floortje Verheul verlengd met twee seizoenen. Ook Marise Jongepier, Michelle van de Pols en Inge Vermeulen tekenden bij en daarnaast verlengden internationals Carlien Dirkse van den Heuvel, Caia van Maasakker en Roos Drost al enige tijd geleden hun contract met Stichtsche.

‘We zijn er trots op dat onze sterkhouders geloven in de ambities van SCHC en de wijze waarop we dit vorm geven,” aldus bestuurslid tophockey Jos Frijters. “Met de komst van Emilie versterken we de selectie met een ervaren en zeer gemotiveerde speelster. Dat is een impuls voor de hele groep, zeker ook voor de jonge talenten die ook komend seizoen weer ingepast zullen worden.”

Naast Mol maakte ook de jonge Ginella Zerbo de overstap naar SCHC. Zij komt over van Pinoké. Benieuwd naar andere transfers in de hoofdklasse? Klik dan hier voor een overzicht.

Comments (12)

 1. Opvallend deze transfer. DB vervangt Mol, Mol en Goderie dus met: Keil, Verbruggen en eigen jeugd. Worden er niet sterker op dus..

 2. Stichtse gaat er juist op vooruit natuurlijk. En prima beleid. Mol ipv Siersema is een verbetering vind ik en Zerbo een echt talent. Er komt talentvolle jeugd aan bij Stichtse en zo blijf je dus rustig doorbouwen. Prima beleid.

 3. Een verstandige stap. Bij db stond ze stil in haar ontwikkeling. Begon niet meer in de basis en kreeg in de belangrijke wedstrijden minder speeltijd. Een nieuwe omgeving kan dan heel verfrissend en stimulerend zijn om je carriere een nieuwe boost te geven.

 4. geen gemis

  Ach al die Mol zusjes zijn overschat. Doen alsof ze waardig international zijn maar we kunnen ze missen als kiespijn , dus dramatisch is dit niet voor DB.
  Emilie is toch vooral dat meisje dat de verwachting als ‘grote belofte’ niet waar kon maken.
  Waarom zou je dan niet lekker stoppen met hockey en van het leven gaan genieten?

 5. @geen gemis
  Hoe kan een weldenkend mens zo reageren.
  Emilie was een zeer zeer groot talent, ze was op weg naar een zeer mooie interland carriere. Het noodlot slaat toe – voorste kruisband rupture – moeizaam herstel. Ze kan nog niet haar oude niveau terugpakken, helaas.
  Maar ook afgelopen seizoen zag je weer bij vlagen een speelster met grandioze acties. Hopelijk vind ze zichzelf terug bij Stichtse.
  “geen gemis”, jou kunnen we missen als kiespijn.

 6. geen gemis

  Nu niet zo overdrijven meneer Bommel,
  Een aardige meid hoor die Emilie maar altijd zwaar overschat.
  Van As die scheurde haar kruisbanden compleet af en die stond er een jaar later weer.
  Kijk zo kan het ook, dat kenmerkt de echte toppers van de middelmatige speelsters.
  Het is veel te makkelijk om te roepen dat meisje Emilie de belofte niet in kon lossen doordat ze toendertijd geblesseerd raakte.
  Ze was en is gewoon niet goed genoeg voor de échte top
  Leuke hoofdklasse speelster maar meer ook niet

 7. Van Odijk en Boelens kunnen weer fluiten naar hun minuten.
  dat wordt veel zitten. En weinig beter worden.
  Van maasakker en Bonnet, beiden veel kwaliteiten op coachings en analyse gebied. Maar beiden geen veldtrainers. Bij Pinoke gaf hij nauwelijks zelf training. Daar zal dus zeker nog een goede veldtrainer bijkomen om jonge speelsters beter te maken.

 8. Wel erg zonde als dit een reden is dat jonge speelsters niet aan minuten toekomen. Door trainen en voornamelijk op bank te zitten worden talenten natuurlijk niet beter.

 9. Komend seizoen heeft Stichtse een evenwichtuge selectie vind ik. Er komt nog wat talent uit de jeugd. Ervan uitgaande dat alle jonkies in Dames 1 en de A-tjes speeltijd krijgen zit de lakmoesproef in volgend seizoen. Dan stoppen er wellicht een paar en moet oa Boelens er echt kunnen staan. De opbouw van volgend seizoen zou dan ook, als Stichtse waarmaakt dat jeugd kansen krijgt, moeten bestaan uit enkele jeugdspeelsters. Die moeten natuurlijk Top Hoofdklasse potentie hebben.

 10. Waar bij de mannen het zuiden steeds meer aanwezig is, is het juist bij de dames aan het afzwakken….

 11. Klaas-Jan

  Bij de heren inderdaad OZ, supersterk en DB, zwaar ondergepresteerd maar wel een steady hoofdklasser normaal gesproken. Push en Tilburg zouden komend jaar zomaar weer gedag kunnen zeggen tegen de HK.Bij de dames met Mop/OZ en DB toch wat zekerder en bij eerste 6. Denk dat het wel meevalt bij de dames. Altijd beresterk in het zuiden.

 12. Den Bosch H1 de afgelopen seizoenen 1x 7e en 3x 10e. Via play-outs erin gebleven. Zeker steady!

Reageer