Etienne Spee aangesteld als nieuwe coach Stichtsche dames

Etienne Spee is met ingang van het seizoen 2015 – 2016 benoemd tot hoofdcoach van de dames van SCHC. De huidige coach van de dames van Laren verbindt zich voor drie jaar aan Stichtsche. 

Spee Laren dames RV (8)

Spee vervangt de vertrokken Giles Bonnet.”Met Etienne Spee hebben we een gedreven en ambitieuze hoofdcoach aan ons gebonden die zich herkent in onze visie. Wij willen met Dames 1 altijd meedoen om de prijzen, maar ook structureel jong talent uit onze eigen opleiding inpassen. Etienne is de juiste man om hier leiding aan te geven,” aldus SCHC-voorzitter Stephan van der Vat op de website van de club uit Bilthoven.  Spee zelf noemt SCHC een ‘mooie club met ambitie en potentie’. “Er ligt een goed fundament. Vanaf volgend seizoen heeft SCHC mijn volledige aandacht. Nu concentreer ik mij volledig op Dames 1 van Laren.”

Dit seizoen maken de SCHC dames af met interim-coach Netty van Maasakker.

Comments (13)

 1. wat een armoede zeg !!!
  zogenaamde topclub die zich gaat laten leiden door een iemand zonder enige hockey achtergrond
  Als ie maar geld meeneemt kan Kees het voor hem opknappen
  Het werd ook tijd dat van de maasakker iemand vond die ook wil storten in deze foute belegging
  al met al wens ik een ieder bij schc veel sterkte
  robert

 2. jeetje dat is ff schrikken zeg!
  heel bijzonder
  maar goed als de onkunde geld meeneemt en het over laat aan de mensen met hockey verstand zou het wel is kunnen werken

 3. he jongens en meisjes
  niet oordelen voordat er daadwerkelijk reden voor is
  tenslotte heeft Spee Pinoke naar de klote geholpen Laren wordt dit jaar gewoon weer vierde dus laten we het even afwachten wat deze visie van de heren voorzitter en Spee gaat brengen
  mijn voordeel van de twijfel krijgt hij al weegt mijn twijfel op het moment redelijk zwaar

 4. voorspelbare reacties. Maar lijkt me een prima keuze. De club zal samen met speelster een weloverwogen keuze hebben gemaakt en kunnen zich niet nog een keer een mismatch veroorloven. Dus veel draagvlak van binnenuit voor Spee.

  Met pinoke en Laren presteerde hij prima en speelde herkenbaar hockey. Dus benieuwd of het hem lukt wat zijn voorgangers niet lukte. Kampioen worden.

 5. Spee is iemand die veel verstand heeft van sport in het algemeen en hockey in het bijzonder. Dat hij verstand van en ervaring heeft in andere sporten (voetbal, golf) kan alleen maar helpen. Hij doet het goed bij Laren en weet wat winnen is. Inderdaad prima en herkenbaar hockey. Laat hem zijn gang gaan, gezien bovenstaande reacties zal hij menigeen verrassen.

 6. Ik ben erg benieuwd waarom hij vertrekt bij Laren?

 7. Misschien heeft SCHC Dames 1 wel meer behoefte aan een daadkrachtige coach. Goede (veld-)trainer er bij en een bestuur dat er kort op zit (doorstroom vanuit de jeugd is een belangrijke eis dus zie daar op toe) lijken mij belangrijk.

 8. Hij moest weg bij Laren heb ik gehoord. Best knap na 1.5 jaar jezelf weer onmogelijk maken. Elke coach haalt met Laren playoffs tot nu toe, dus lijkt me niet echt een prestatie. Pinoke heeft ie waardeloos gedaan vind ik. Ploeg waar veel geld in zat, nooit hoog geëindigd, negatief hockey en een ravage achter gelaten. Onbegrijpelijk dat mensen hier positief over kunnen zijn en nog veel onbegrijpelijker is dat hij zijn tweede top ploeg mag gaan doen. Er zijn veel betere kandidaten.

 9. Ik dacht dat deze man altijd de assistenten het werk liet doen? Niet voor niets dat Ageeth Boomgaardt nu Laren gaat doen. Echt jammer dat zij niet naar Stichsche komt. Dat zou de slimheid van de ploeg ten goede komen en voor de jeugd ook goed zijn.
  Zullen Carlien en de andere sleutelspeelsters hier ook over meegedacht hebben? Ken hem niet, maar wat ik langs de lijn heb gezien overtuigde nou niet echt. Dan maar hopen dat Nettie als assistent door blijft gaan.

 10. Ik dacht dat er veel betere kandidaten zijn dan Spee. Boomgaardt heeft het bij OZ nou ook niet zo geweldig gedaan en zou iets te veel lijken op Schopman (leeftijd, periode, achtergrond) die nog op een voetstuk staat in Bilthoven. Dan komen ze nooit van die erfenis af. Dus dat ze die niet hebben genomen snap ik. Dacht alleen dat Mathijssen, Siepman of Dijkstra wellicht betere opties zouden zijn dan Spee die inderdaad alweer diende te vertrekken bij Laren. Er moet een goede veldtrainer naast, dat is duidelijk.

 11. Natuurlijk makkelijk om alle negatieve kanten te belichten!
  Niets makkelijker dan dat.
  Maar kent iemand positieve kanten van dit verhaal.
  Daadkrachtig ? Goede veld trainer ?
  Wat een onzin om dat vast te stellen!
  Nee inderdaad genoeg kandidaten om stichtse te begeleiden alleen die kunnen zich niet inkopen.
  Laren heeft ook ondervonden dat geld zonder kennis niets waard is.

 12. Ik lees net Spee veel kennis van sport in het algemeen ?
  Met name hockey ? Hoe werkt dat volgens deze geleerde ?
  Zonder ooit een stick in je handen te hebben gehad , zonder ooit een hockey wedstrijd te hebben gespeeld ?
  Ik heb geprobeerd er wat over te vinden maar kan het niet vinden!
  Hoge ogen gegooid bij Quivive,weet jij wie dat zijn ?
  Al met al zet alles is feitelijk onder elkaar naast elkaar met of zonder Netty gedoemd om te mislukken.

 13. Ik vindt het een korte termijn visie van SCHC. Ergens volgend jaar zal je horen dat de visies uiteenlopen en dat het niet werkt met deze coach.
  ik geloof best dat Etienne capaciteiten heeft, maar waarom wordt er door clubs altijd gekeken naar namen. Geef een trainer/coach eens de kans die niet in het “old boys” netwerk zit en geen zak met geld mee neemt of op zijn golfclub loopt te lobbyen.

Reageer