Felice Albers: “Morgen tegen Laren voel ik me net zo fit als vandaag” - Hoofdklasse Hockey Nederland
Felice Albers is topfit en presteert uitstekend bij zowel Amsterdam als Oranje.

Felice Albers: “Morgen tegen Laren voel ik me net zo fit als vandaag”

Lange tijd leek er bij Amsterdam weinig aan de hand. De meeste wedstrijden werden gewonnen en zelfs uit in Den Bosch werden de drie punten meegenomen richting Amsterdam. Ook vandaag tegen Hurley was Amsterdam de sterkste. In de vijf tegen nul gewonnen wedstrijd won de ploeg van Robert Tigges vrij gemakkelijk.

“Ons Amsterdamse spel kwam vandaag weer goed uit de verf. De give-and-go’s in combinatie met ons positiespel liep vandaag goed, waardoor we naar mijn idee Hurley niet echt een kans hebben gegeven. Ook de corners liepen weer goed, iets wat ook vorige week niet helemaal lukte”, aldus Felice Albers.

“Vandaag blijf ik lekker op de bank, eet gezond en ga vroeg naar bed”

Het ‘jeugdige’ talent van Amsterdam is de afgelopen twee jaar helemaal doorgebroken. Niet alleen bij Amsterdam is Albers een vaste waarde, ook bij Oranje is ze hard op weg om haar plekje af te dwingen. Haar snelle rushes in balbezit zijn vaak lastig te stoppen. Vandaag scoorde Albers het openingsdoelpunt tegen Hurley: “Ik voel me fit en ben vreselijk blij dat we aan het hockeyen zijn. Elke maand maak ik stappen, met behulp van bondscoach Alyson Annan en Robert Tigges, en dat resulteert uiteindelijk in een prachtig resultaat met de ploeg en met mij als speelster. Mijn doelpunt vandaag kwam voort uit het positiespel met Maria Verschoor en Eva de Goede. Uiteindelijk kreeg ik de kans om vrij te schieten en dat hoef je me dan geen twee keer te zeggen” 

Felice Albers in duel met Pien Sanders van Den Bosch.
Felice Albers in duel met Pien Sanders van Den Bosch. Foto: Roel Ubels

Zwaar weekend

Met een 5-0 overwinning vandaag op zak krijgen de Amsterdammers morgen Laren op bezoek. De geplaagde ploeg van Spoelstra en Cheesman staat laatste en lijkt degradatiekandidaat nummer één te zijn. Toch is Albers nog niet helemaal zeker van een gemakkelijke overwinning: “We hebben beelden van Laren gezien. Ze kunnen wel degelijk goed hockeyen. Dit jaar hebben ze nog wat pech gehad met blessures, dus morgen moeten we toch echt ons best doen. Een makkelijke overwinning wordt het niet. Vandaag blijf ik voor de rest van de dag lekker op de bank liggen, eet gezond en ga vroeg naar bed. Morgen voel ik me dan waarschijnlijk net zo fit als vandaag”.

Reageer