Fillet: ‘Blijven winnen en profiteren van fouten van anderen’

Met een 3-1 overwinning op Hurley deden de dames van Kampong deden dit weekend goede zaken. Alle directe concurrenten lieten punten liggen en daardoor verstevigt de formatie uit Utrecht haar vijfde plek. Het liefst zou de ploeg van Stijn van Roosendaal natuurlijk nog een plekje stijgen. Het gat met de nummer vier, Amsterdam, is slechts twee punten en daardoor behoort een play-off plek nog altijd tot de mogelijkheden. 

Kampong - HIC dames (Fillet van Wijk Leurink)
Fillet (rechts) met teamgenoten Van Wijk en Leurink.

Hoewel de 3-1 pas laat in de wedstrijd viel en het dus nog lang spannend was in Utrecht ging de overwinning volgens spits Michelle Fillet, die tekende voor de 1-0, terecht naar Kampong. “Wij werkten harder, speelden meer samen en waren wel het meest aan de bal en het meest aanvallend. Ondanks onze druk bleef het tot enkele minuten voor tijd maar 2-1 dus daardoor was het toch een beetje billen knijpen. Ze hoeven dan maar één goede kans uit te spelen of je staat weer gelijk.”

Het verschil met de nummer vier, Amsterdam is slechts twee punten en dus voelt de ploeg uit Utrecht dat een stuntje er wel in zou kunnen zitten. “We willen natuurlijk graag naar de top vier en daar zijn we dichtbij,” beaamt Fillet. “Als we elke wedstrijd winnen en Amsterdam laat ergens punten liggen staan we zo ineens vierde. We proberen het gat klein te houden en te profiteren van fouten die de andere teams misschien maken.” Fillet en haar teamgenoten speelden eerder dit seizoen al gelijk tegen de teams uit de top vier maar ze verloren in de laatste twee wedstrijden voor de winterstop met 0-1 van SCHC en met 6-1 van Amsterdam. In hoeverre  ‘hoort’ Kampong eigenlijk in de top vier? Fillet denkt dat haar ploeg zich aardig kan meten met de andere play-off kandidaten maar ziet nog wel puntjes voor verbetering. “We zullen meer kansen moeten afmaken en daarin zie je nog wel verschil tussen ons en bijvoorbeeld een SCHC dat gister met 7-1 van Bloemendaal won. Wij moeten ook meer goals gaan scoren maar daar hebben we nog moeite mee.”

Komend weekend wacht de uitwedstrijd tegen Oranje Zwart. Het gat met de nummers zes van de ranglijst is inmiddels opgelopen naar zeven punten en dat wil Fillet graag zo houden. “Ik denk dat het wel een spannende pot gaat worden, OZ is altijd een lastig team om tegen te spelen. Maar, als we spelen zoals afgelopen weekend gaan we daar punten pakken.”

Reageer

Contact Us