Derkx: 'We gaan het de topploegen zo moeilijk mogelijk maken' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Derkx: ‘We gaan het de topploegen zo moeilijk mogelijk maken’

De vrouwen van OZ staan door een goede reeks van vier gewonnen wedstrijd op rij op de vijfde plek in de ranglijst. Het team heeft nu alle tegenstanders een keer gehad en met Frederique Derkx maken we de balans op. 

Maurice de Wert
Frederique Derkx tegen Kampong. Credit: Maurice de Wert

Gister nog wonnen de vrouwen met maar liefst 7-0 van middenmoot-concurrent Hurley. OZ-verdedigster Derkx had van tevoren niet verwacht dat haar team met zoveel overmacht over de Amsterdammers heen zou gaan. “Nee, alles behalve. Het viel ook eigenlijk wel mee hoeveel sterker we waren. Zij begonnen de eerste minuten eigenlijk beter dan wij maar daarna was alles voor ons en hebben we eigenlijk niets meer weggegeven. We scoorden ook redelijk gemakkelijk en als je dan met 4-0 de rust in gaat is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Je denkt dan dat Hurley na rust nog een keer aan zal zetten maar wij maakten de 5-0 dus toen was het wel gedaan.”

Met deze overwinning staan de dames uit Eindhoven nu vijfde. Of Derkx dit een terechte plek vindt voor haar team durft ze niet te zeggen. “We willen graag naar de play offs maar er staan goede teams boven ons en dat is niet voor niets. We gaan het hun gewoon proberen zo moeilijk mogelijk te maken.” De ploeg heeft net de elfde speelronde gehad en dat houdt in dat ze nu tegen alle teams gespeeld hebben. Zijn er wedstrijden waarvan Derkx achteraf denkt dat OZ punten heeft laten liggen? “Ja, aan het begin van de competitie haalden we een knap punt tegen Den Bosch maar een week later verspeelde we dat punt eigenlijk weer door gelijk te spelen tegen HDM. Daarnaast denk ik dat we tegen Laren ook een gelijkspel verdiend hadden,” aldus de verdedigster.

Aanstaande zondag begint de hele reeks weer opnieuw en staan de Oranje Zwarten tegenover SCHC waar ze in de eerste wedstrijd met 2-4 van verloren. Derkx denkt dat het een lastige wedstrijd zal worden voor team. “SCHC is een super goede ploeg met goede individuele speelsters. Maar het gaat goed met ons en we gaan natuurlijk wel proberen het SCHC zo moeilijk mogelijk te maken. Dan zien we wel hoever we komen.”

Vanavond staat voor OZ de ‘Topavond’ op de club op het programma. De dames en heren uit de eerste teams halen dan geld op voor de club. Derkx: “Wij doen dan iets terug voor de mensen die ons altijd sponsoren en aanmoedigen. Zij kunnen een stoel kopen voor het diner en bieden op veiligstukken. En ze worden door ons bediend.” Derkx zelf kan helaas niet bij de avond aanwezig zijn, zij zit tot woensdag met het Nederlands Elftal in Papendal.

Comments (1)

  1. Derkx is cool.

Reageer