Galama: ‘Wij zijn hoofdklasse-waardig’

Na zes puntloze speelrondes pakten de dames van Bloemendaal afgelopen zondag voor het eerst weer eens de volle buit. In Utrecht was de ploeg van coach Jorge Nolte met 1-3 te sterk voor Kampong, een welkome overwinning voor de Mussen die op dit moment de tiende plek bezetten en graag hun weg uit de play-out zone zouden banen. Josien Galama, maakster van het derde doelpunt, ziet de winst vooral als een beloning voor het harde werken van de afgelopen weken.

Den Bosch Bloemendaal dames RU Galama van Geffen
Galama tijdens het duel tegen Den Bosch. (c) Roel Ubels

“We hebben er een super positief gevoel aan over gehouden,” vertelt de spits. “In de vorige wedstrijden, tegen bijvoorbeeld Amsterdam en SCHC, leverden we goed spel en kwamen we prima mee dus het is fijn als je nu ook eens de punten krijgt.” In de wedstrijd van zondag was het echter Kampong het team met het veldoverwicht maar bleek Bloemendaal vele malen effectiever. “Wij hebben misschien wel wat mazzel gehad ja, als wij een kans kregen dan maakten we ‘m af,” beaamt Galama. “We zijn in totaal ongeveer zes keer in de cirkel geweest en als je er dan drie scoort heb je wel een hoog rendement. Ik snap ook wel dat een tegenstander dan baalt maar verder ging het op zich ook wel lekker hoor. We speelden volwassen en schoten niet in de stress toen we de 2-1 tegen krijgen en zij de druk opvoerden. Ik ben best trots dat we dat goed hebben uitgespeeld. De 1-3 voelde ook echt als een verlossing, een fijn goaltje om te maken!”

Al met al een knappe overwinning voor de ‘damus’ die volgens Galama ondanks alle nederlagen in zichzelf bleven geloven. “Dat is in onze groep ook niet zo lastig. Tuurlijk is het balen als je de punten niet krijgt maar we zijn gedreven en positief ingesteld, merken dat ons spel verbetert. Daardoor hou je ook wel vertrouwen en ga je door. Zondag zijn we daarvoor beloond denk ik.” Met slechts drie punten achterstand op de veilige negende plek zou Bloemendaal zich de komende weken nog uit de play-out zone kunnen knokken. Dat is echter niet waar Galama nu mee bezig is. “We moeten gewoon ons spel blijven spelen en ons niet teveel daarop focussen. Als we dan uiteindelijk toch nacompetitie spelen dan moet dat en zullen we er alles aan doen om ons daar uit te vechten. Of wij volgend jaar weer in de hoofdklasse te zien zijn? Ja, daar gaan we met de volle 100% voor, wij zijn hoofdklasse waardig.”

Reageer