Gebrek aan communicatie KNHB omtrent corona aan clubs in Hoofdklasse - Hoofdklasse Hockey Nederland
KNHB

Gebrek aan communicatie KNHB omtrent corona aan clubs in Hoofdklasse

Afgelopen week werd er bekend gemaakt dat in de wedstrijd Tilburg tegen Kampong een positieve coronatest was geweest. Naar later bleek dit Oranje-international Jip Janssen. Opvallend genoeg gaat de wedstrijd Pinoké tegen Kampong vandaag gewoon door.

Jip Janssen zou een positieve coronatest hebben ondergaan. Het resultaat van deze test kwam in de rust van Tilburg tegen Kampong naar voren. Janssen speelde de eerste helft van deze wedstrijd. De KNHB liet direct weten een onafhankelijk onderzoek te doen. Tot op heden zijn er geen resultaten bekend van dit onderzoek.

KNHB corona richtlijnen

In de richtlijnen die de bond heeft opgesteld richting de clubs staat vermeld:

  • Blijf thuis bij de klachten zoals benoemd door de overheid en laat je testen. Als je dezeklachten hebt, neem je niet deel aan wedstrijden, trainingen of andere verengingsactiviteiten totdat je de uitslag van de test hebt. Blijf ook thuis als iemand anders binnen je huishouden klachten heeft of positief is getest op het coronavirus;
  • Bij een positieve test volg je de regels van de overheid en neem je niet deel aan wedstrijden, trainingen en andere verenigingsactiviteiten totdat dit weer is toegestaan.

Tot vandaag heeft de bond niets meer laten weten omtrent de situatie van Janssen. Minder dan zes spelers van Kampong zouden in quarantaine zijn, de wedstrijd van Pinoké tegen Kampong gaat vandaag dus door. Of de veiligheid van spelers van Tilburg afgelopen week en/of die van Pinoké in gevaar komen is sterk te betwisten.

Comments (1)

  1. Ja kijk, het valt te betwisten of er mensen besmet van raken. Maar zo veel mogelijk het risico verkleinen lijkt mij niet onverstandig

Reageer