Geen retourtjes Vught-Engeland meer voor Sophie Bray

De Engelse damesploeg zal dit WK snel achter zich willen laten. De nummer drie van de Spelen en de runner-up van het EK in Boom verloor de eerste vier poulewedstrijden en hoewel er in de slotwedstrijd nog wel van Duitsland gewonnen werd moesten de dames van Jason Lee zich opmaken voor de wedstrijd op plek 11 en 12. (Voormalig-) MOP spits Sophie Bray opende de score in deze wedstrijd tegen België die uiteindelijk op shoot-outs gewonnen werd. Sluiten de Engelse dames door deze laatste twee overwinningen nog enigszins positief het toernooi af?

Engeland - Duitsland dames WK RU Bray

“Ja,” verzucht ze. “Het helpt een beetje maar de teleurstelling is nog steeds groot. We kwamen hier met hoge verwachtingen en om dan om plek 11 en 12 plek te spelen is erg teleurstellend. We gaan het straks thuis evalueren en hopen dat we ervan leren.

Wat er dit toernooi precies mis ging bij de Engelsen vindt de aanvalster moeilijk te zeggen. “Ik denk dat de teams op dit niveau gewoon erg dicht bij elkaar liggen. We moeten onze kansen maken maar waarom dat dit keer niet lukte zullen we later moeten evalueren.” Zondag vliegen Bray en consorten weer terug naar Engeland dus in de tijd die rest zullen ze proberen nog een beetje van het toernooi te genieten. “Ik denk dat we hier nog wat wedstrijden zullen kijken en natuurlijk gaan we de Engelse jongens aanmoedigen in de halve finale tegen Nederland.”

Bray was de afgelopen seizoenen een vaste waarde bij MOP maar verliet het team halverwege dit seizoen al enkele maanden om zich in haar thuisland bij het nationale team te voegen. Uiteindelijk kwam ze in de tweede seizoenshelft toch weer terug naar Vught. Ze gaf destijds al aan dat het vele heen-en-weer gereis haar niet in de koude kleren ging zitten. Aankomend seizoen zal ze dan ook naar alle waarschijnlijkheid niet terugkeren in Vught.  “Zoals het er nu uit ziet nu. Als ik met het nationale team wil blijven trainen zal ik in Engeland moeten blijven.”

Reageer