Gehner: "Jammer, maar ik ben trots op onze speelsters" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Gehner: “Jammer, maar ik ben trots op onze speelsters”

De dames van Laren verloren zondag in de beslissende wedstrijd van Den Bosch. Aan de Oosterplas werd het 4-0 voor de Bossche dames. De Larensche dames kwamen zaterdag door een overwinning met shoot-outs nog op gelijke hoogte met Den Bosch, maar moest nu zijn meerder erkennen in de ploeg van coach Raoul Ehren.

De ploeg uit het Gooi moest zondag aantreden zonder Naomi van As, die op zaterdag haar voorste kruisband in haar rechter knie afscheurde. De international was op krukken aanwezig bij de wedstrijd om haar team te steunen.

“We wisten dat we een kans zouden hebben als we de stand lang op 0-0 konden houden of zelf als eerste zouden scoren,” vertelt Maarten Gehner in De Gooi en Eemlander. Helaas lukte dat niet voor de ploeg van Gehner en kwam zijn ploeg al snel op achterstand door een benutte strafcorner van Maartje Paumen. Ook nog halverwege de eerste helft scoorde de pas zestien jarige Frederique Matla de 2-0. Hierdoor stonden de dames van Laren voor een zware opgave. “We zijn risico’s gaan nemen, we moesten wel. Als je dan probeert aan te vallen, loop je dus het gevaar dat Den Bosch van de ruimte kan profiteren. Dat is precies wat er gebeurde. Al geef ik eerlijk toe dat zij vandaag de beste waren,” aldus Gehner.

Na de rust scoorde Lieke Hulsen uit een rebound en ook Vera Vorstenbosch nam een treffer voor haar rekening. De eindstand kwam daardoor op 4-0. Gehner: “Jammer, maar ik ben trots op deze speelsters en ik vind het knap hoe ze zich over de tegenslag van Naomi’s blessure hebben heen gezet.” De ploeg uit ‘t Gooi kan het aanstaande pinksterweekend wel revanche nemen. Beide ploegen nemen het dan weer tegen elkaar op, alleen nu in de finale van de Europacup.

Reageer