HDM toont slagkracht en verlengt wederom meerdere contracten - Hoofdklasse Hockey Nederland
Acht dames bij HDM verlengen hun contract

HDM toont slagkracht en verlengt wederom meerdere contracten

Naast de reeds eerder aangekondigde verlenging van contracten en nieuwe aanwinst, is HDM erin geslaagd de volgende 8 speelsters het komende seizoen aan HDM te binden. Tessa Beetsma, Jip Dicke, Julia Remmerswaal, Anke Sanders, Marieke de Haas, Eva van ‘t Hoog, Pien van der Heide en Jip Blaas verlengen hun contract bij HDM.

Coach Ivar Knötschke hierover: ”Geweldig om te zien dat we in deze fase al een vaste kern voor volgend seizoen hebben kunnen vastleggen. Hiermee stralen we uit dat HDM op dit moment en ook de komende jaren de place to be is. Ik ben blij en trots dat deze meiden allemaal aangeven vertrouwen te hebben in de weg die we met HDM zijn ingeslagen.”

Met het contracteren van Jong Oranje speelster Tessa Beetsma heeft HDM voor de komende jaren een gevaarlijke spits in huis die graag met haar backhand scoort. Tessa speelt nu al 3 jaar in Dames 1 van HDM en wil graag zo snel mogelijk met dit HDM team de play-offs halen.

BEKIJK OOK:
HDM trekt Britse Owsley aan en verlengt diverse contracten

Ook Julia Remmerswaal, de doelvrouw van het team, heeft aangegeven graag nog zeker 2 jaar bij HDM te willen blijven keepen. Haar ambitie blijft de hoogst haalbare, vaste keepster van het Nederlands elftal. Met haar plek bij de Potentials zit ze er heel dicht tegenaan. Julia wordt alom geprezen om haar goede anticipaties en katachtige reflexen.

Anke Sanders, die net als Tessa Beetsma haar jeugdopleiding bij Ring Pass heeft doorlopen, speelt links- of rechtsachter. Achterin staat HDM dit seizoen als een huis, mede door de uitzonderlijke verdedigende kwaliteiten van Anke. Daarnaast is Anke snel en blijft ze altijd het rustpunt op spannende momenten.

Marieke de Haas heeft aangegeven heel graag bij HDM te willen blijven hockeyen. Marieke is al 4 jaar de razendsnelle verdedigster/middenveldster van HDM Dames 1. Lennard Poillot, coach van Marieke in de HDM jeugd: “Haar gevoel voor ruimte en haar unieke wendbaarheid met behoud van constante controle over de bal, maakt dat zij à la Naomi van As soms ongrijpbaar is voor haar tegenstanders.”

Een van de jonge talenten bij HDM is Jip Dicke. Al sinds de D-tjes speelt Jip bij HDM. Een van haar kwaliteiten: Jip kan vanuit elke hoek in de cirkel op het goal slaan en scoren. Jip traint op dit moment mee met Jong Oranje Dames.

Eva van ’t Hoog speelt al vanaf haar zesde jaar op HDM. In de jeugd altijd op het middenveld maar de laatste jaren speelt Eva voorin. Haar talent voor het hockeyspel is goed te zien als Eva de bal heeft, mooie en technische hoogstaande acties zijn haar specialiteit. Een belangrijke aanvulling in de voorhoede van HDM Dames 1.

Dit jaar was voor Jip Blaas het eerste echte jaar in Dames 1 van HDM. Haar goede techniek en drive komen perfect van pas op het middenveld van dit evenwichtige team. Dit jonge talent krijgt bij HDM de kans om veel acties te maken en zich nog verder te ontwikkelen.

Last but not least is Pien van der Heide. Net als Eva speelt ze al sinds de mini’s bij HDM. In, maar ook naast het veld, is Pien heel belangrijk voor Dames 1. Op het middenveld maakt Pien heel veel meters, vaak in dienst van het team maar ze is ook sterk in de aanvallende combinaties op met name de rechterkant.

BEKIJK OOK:
Vacaturebank Hoofdklassehockey

Reageer