HDM trekt Britse Owsley aan en verlengt diverse contracten - Hoofdklasse Hockey Nederland
Contractverlening-HDM

HDM trekt Britse Owsley aan en verlengt diverse contracten

Dames 1, thans 3e op de ranglijst van de Hoofdklasse Hockeycompetitie, is gestart met de voorbereidingen van het volgende hockeyseizoen. In dat kader heeft hdm Tophockey in samenwerking met Ivar Knötschke, hoofdcoach HDM Dames 1, de start gemaakt met het vastleggen van de basis van het HDM Dames 1 team voor seizoen 2021-2022.

Zo is het contract met aanvoerder Tessa Clasener voor twee seizoenen verlengd. Met het contracteren van Tessa kan de ingezette lijn uit de startfase van het ‘gebroken’ seizoen 2020-2021 voortgezet worden. Tessa Clasener is al vanaf de D-jeugd bij HDM actief en speelt nu haar 5e seizoen voor Dames 1. Ook maakt Tessa deel uit van de potentials, groep speelsters die dicht tegen het Nederlands Elftal aanzitten.

Ook met Imme van Es is het contract met HDM voor twee jaar verlengd. Imme is inmiddels een echte hdm-ster geworden in de 3 jaar dat ze in het eerste team speelt. Ze is onderdeel van de trainingsgroep Jong Oranje Dames en een vaste waarde op het middenveld.

Margot van Hecking Colenbrander speelt ook in ieder geval de komende twee seizoenen in het HDM-shirt. Margot speelt al vanaf de D-tjes bij HDM, is de rots in de branding achterin en maakt ook deel uit van de potentials, groep speelsters die dicht tegen het Nederlands Elftal aanzitten.

Lily Owsley, Engelse international, speelt komend seizoen bij hdm Dames 1

Vanaf het seizoen 2021-2022 komt Lily Owsley, gouden medaillewinnares op de Olympische Spelen van 2016 in Rio, HDM Dames 1 versterken. Vorige maand speelde Owsley nog gelijk tegen Oranje. Owsley liet in de voorbeschouwing toen weten het spel van Oranje te willen ontregelen door fysiek spel. In datzelfde interview refereerde ze al naar de contacten met HDM.

Lili-owsley
Lily Owsley speelt komend jaar voor HDM

De 26-jarige Lily heeft meer dan 150 interlands voor het Engelse en GB-team gespeeld. De aanvalster, die geroemd wordt om haar snelheid, mooie solo’s en de vele goals, heeft een zeer indrukwekkende erelijst. Verder werd ze in 2016 gekozen tot “FIH Rising Star of the Year”, de prijs voor de beste jonge hockeyster (U23).

Lily verheugt zich enorm om na dit Olympisch jaar haar kwaliteiten in te zetten voor het talentvolle en zeer ambitieuze team van HDM Dames 1. Ivar Knötschke, coach HDM Dames 1, verwoordde het ook al treffend: “Met de komst van Lily kunnen we nog sneller de noodzakelijke stappen zetten met de ontwikkeling en groei van ons team en een serieuze poging doen om met de top te gaan meedraaien.

Reageer