Heerbaart: 'Het is rennen geblazen met dit nieuwe systeem' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Heerbaart: ‘Het is rennen geblazen met dit nieuwe systeem’

De dames van Kampong kenden een goede start van het zaalhockeyseizoen. Keepster Alexandra Heerbaart kijkt tevreden terug op de eerste speeldag.

Zaterdag startte Kampong tegen MOP. In een spannend duel trokken de dames uit Utrecht aan het langste eind (4-6). Volgens Heerbaart een knappe prestatie. “Het is eigenlijk de eerste keer dat we met zijn alle bij elkaar waren,” vertelt Heerbaart. “Alleen Julia Müller mist nog. Zij heeft rust gekregen na de Hockey World League in Argentinië. Ondanks dat gemis en dat we nog weinig bij elkaar zijn gekomen, hebben we een sterke wedstrijd gespeeld en mogen we blij zijn dat we gewonnen hebben.” Het team moest in de eerste minuten nog zichtbaar aan elkaar wennen, maar volgens de keepster van Kampong kwam haar ploeg niet écht in gevaar. “Uiteindelijk gaat het er in zaalhockey om dat je goed samen blijft spelen en blijft communiceren. Toen we de draad te pakken kregen, hebben we de wedstrijd naar onze hand gezet en de eerste drie punten binnen gehaald.”

Later op de dag speelde Kampong tegen grootmacht Den Bosch. Heerbaart had voorafgaand aan dit duel een goed gevoel, maar Den Bosch won uiteindelijk overtuigend met 4-8. Kampong had het zichtbaar moeilijk met het nieuwe systeem waarbij er één veldspeler minder in het veld staat. Heerbaart moest dan ook meer meters maken dan voorheen. “Het is rennen geblazen,” lacht de keepster van Kampong. “Elke keer die kleine sprintjes naar de lijn, dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Het is voor een keepster vrij hectisch. Je bent wel met een man meer en kunt hierdoor vaak meer creëren. Maar je moet heel snel kunnen schakelen en ineens scherp zijn terwijl je al sprintend ergens vandaan komt.”

Aankomende zondag speelt Kampong wederom twee wedstrijden in Arnhem. Dan zijn Laren en HGC de tegenstanders. De ploeg zal dan versterking krijgen van Julia Müller, die deze week weer bij het team aansluit.

Reageer