Hentenaar: ‘Het is niet meer vanzelfsprekend dat je de play-offs haalt’

Aan de hockeyvrije zomermaanden is bijna een eind gekomen. Op 7 september gaat het nieuwe hoofdklasse seizoen weer van start en dus zijn de voorbereidingen bij de teams weer in volle gang. De komende weken komt er dagelijks een hoofdklassespeler/speelster aan het woord om te vertellen hoe het er bij zijn of haar team voor staat. De dames van Laren mochten in het nieuwe seizoen een zestal jonge nieuwelingen verwelkomen maar houdt het basiselftal redelijk in tact. Desalniettemin lijkt ‘de hockeywereld’ te denken dat ze het, met het oog op de play-offs, lastig zullen krijgen. Juliette Hentenaar neemt die verwachtingen allemaal maar met een korreltje zout.

Laren Nijmegen Hentenaar RU
Credit: Roel Ubels

Hoe ziet jullie voorbereiding er tot nu toe uit?

We hebben veel getraind en hebben paar oefenwedstrijd gespeeld. We zijn vrijdag op teamweekend gegaan naar Oldenzaal waar we wel wat trainen maar ook wel sociale activiteiten gaan doen.

Zijn jullie compleet?

Nee nog niet. Maxime Kerstholt komt binnenkort uit Nanjing waar ze mee heeft gedaan aan de Jeugd Olympisch Spelen en een ander teamgenootje loopt nu ontgroening.

Aan het eind van vorig seizoen vertelde was het jullie voornemen de groep bij elkaar te houden. Is dat een beetje gelukt?

Nou op zich wisten we van te voren van een paar dat ze weg zouden gaan. We hebben nu zes nieuwe jonkies erbij maar de basis is op twee of drie plekken na wel hetzelfde gebleven. We kunnen ook met de nieuwe speelsters voort borduren op afgelopen seizoen, al moet je wel ook weer even terug naar de basis. Het gaat elke wedstrijd beter eigenlijk.

Afgelopen seizoen werd er weinig van jullie verwacht maar draaiden jullie een supergoede eerste seizoenshelft, gevolgd door een mindere tweede helft maar genoeg om play-off plaatsing veilig te stellen. Hoe kwam het denk je dat het in die tweede helft zo moeizaam ging?

Ja, dat is een goeie vraag. In de eerste helft ging het inderdaad wel beter dan verwacht, we schoten echt goed uit de startblokken. Maar tegelijkertijd hadden we ook te maken met veel blessures (oa. Naomi van As en Macey de Ruiter konden langdurig niet mee doen, red.) We waren tijdens de play-offs pas voor het eerst echt compleet dus misschien had het ook met die wisselingen te maken.

Laren staat eigenlijk al jaren elk jaar in de play-offs maar dit jaar lijkt men te denken dat jullie het lastig gaan krijgen. Waar heeft dat mee te maken?

Ik weet niet hoe het komt maar ik moet eerlijk zeggen dat dat eigenlijk elk jaar wel wordt gezegd. Of het met de jonkies te maken heeft? Ja, misschien maar ik denk dat andere teams ook wel opgevuld zijn met jongere speelsters. Het is soms ook wel een beetje vermoeiend dat iedereen elk jaar denkt dat Laren het niet gaat redden al hebben wij er verder weinig last van. We zijn we in ieder geval niet van plan de play-offs níet te halen. Het gaat op dit moment eigenlijk elke wedstrijd beter en zoals ik al zei, de basis staat, iedereen is fit dus we gaan dit jaar gewoon voor een plek bij de laatste vier.

Hebben jullie al een doelstelling voor komend seizoen?

Ja, uiteindelijk gaan we wel gewoon voor het hoogste haalbare maar we moeten realistisch blijven. Er zit veel potentie in de groep en we willen ervoor zorgen dat we er zoveel mogelijk uithalen. Met kleine stapjes gaan we die weg bewandelen maar we moeten onderweg ook kijken hoe haalbaar die doelstellingen zijn.

Heb je ook een persoonlijke doelstelling?

Afgelopen seizoen ging het wel goed, toen draaide ik denk ik wel mijn beste seizoen van de afgelopen jaren. Ik heb voor mezelf ook kleine doelstellingen maar ik wil nu vooral gewoon weer kijken wat er nog in zit en er vol voor gaan.

Van welke teams verwacht jij veel dit seizoen? Verrassend team of grootste concurrent?

Volgens mij zijn er best veel teams erg veranderd. Het afgelopen seizoen heeft OZ het voor de verwachtingen misschien wat teleurstellend gedaan maar die kunnen het dit jaar denk ik wel goed gaan doen. Het gat met de top vier en de rest van de teams wordt ook gewoon steeds kleiner daardoor is het ook sowieso niet meer vanzelfsprekend dat je die play-offs haalt.

Welke plek gaat Laren eindigen?

Tijdens de reguliere competitie? Ik zet in op de derde plek.

Reageer

Contact Us