Heren van Hurley winnen met 6-2 van Den Bosch | Hoofdklasse Hockey Nederland

Heren van Hurley winnen met 6-2 van Den Bosch

Donderdagavond werd de inhaalwedstrijd gespeeld tussen de heren van Hurley en Den Bosch. 

In de eerste helft zijn beide ploegen flink aan elkaar gewaagd. De mannen van Den Bosch hebben meer balbezit maar beide ploegen creëren kansen en lijken erop gebrand drie punten uit deze wedstrijd te slepen. Kenny Bain is de enige die in deze eerste 35 minuten het goal weet te raken. Hij tipt Hurley in de 10e minuut op voorsprong.

De tweede helft begint Den Bosch wederom sterker maar het team leidt veel slordig balverlies waardoor ze Hurley de kans geven weer in de wedstrijd te komen. De mannen uit het zuiden helpen de thuisploeg bijna de voorsprong te vergroten. Eerst wordt er uit een corner van Hurley de bal in eigen goal getipt. Enkele minuten krijgt Christaan Stroboer de bal op een presenteer blaadje na een wegwerk fout in de verdediging van Den Bosch en tikt gemakkelijk de 3-0 binnen. Den Bosch blijft zoeken naar de aansluitingstreffer en deze komt er door een gesleepte corner van Austin Smith. In de fase die volgt blijft de ploeg van Sjoerd Marijne aanzetten maar is het toch Hurley die uit een mooi uitgespeelde counter via Bas Bovenlander de voorsprong vergroot. Een minuut later is Den Bosch weer in de aanval en lijkt het ook te scoren doordat een speler van Hurley een bal in eigen cirkel aan zou hebben geraakt die vervolgens in het goal belandt. De scheidsrechters bleken echter van mening dat er geen sprake was van contact en dus blijft de 4-1 staan. Vlak daarna is het wel raak, via wederom Austin Smith weten de bezoekers weer aansluiting te vinden maar het blijkt te laat. In de slotminuten zijn het Bain en Thom Hayward die de eindstand op 6-2 zetten.

Dure punten voor Den Bosch dat hierdoor op de tiende plek blijft staan. Grote vreugde natuurlijk bij Hurley. Zij hebben zich na het verlies van zondag tegen Schaerweijde weten te revancheren en zijn nu koploper van het rechter rijtje

Reageer