Hockeynieuws uit de dagbladen | Hoofdklasse Hockey Nederland

Hockeynieuws uit de dagbladen

Elke maandag een kleine greep uit wat de dagbladen schrijven over de afgelopen speelronde. 

Rotterdam - Reading EHL Hertzberger MdW
Hertzberger in de wedstrijd tegen Reading. Credit: Maurice de Wert

HGC schrikt niet meer van achterstand

De mannen van HGC kregen in de eerste helft van de wedstrijd tegen Den Bosch een opmerkelijk doelpunt tegen door miscommunicatie tussen keeper van der Ven en verdediger Rogier Trip. In het AD/Haagsche Courant vertelt Trip dat hij zijn keeper ‘los’ hoorde roepen maar zo van de situatie schrok dat de bal van zijn stick sprong en in de stick van de tegenstander belandde. Gelukkig voor Trip kwam zijn team terug en haalden ze de drie punten binnen. Trip ziet zijn team groeien: “We speelden niet heel goed maar deze potten winnen we nu. Ook in moeilijke wedstrijden weten we het nu om te draaien. We schrikken niet meer van een achterstand.”

Hertzberger over de revanche op Reading

‘HC Rotterdam neemt in EHL revanche op Reading’ kopt het AD/Rotterdams Dagblad. Vorig jaar werd Rotterdam namelijk in de knock out fase door verlies van het Engelse team uit het toernooi gegooid. Rotterdam coach Reinoud Wolff is van mening dat ze de Engelsen vorig jaar al hadden moeten pakken. Aanvoerder Jeroen Hertzberger (foto) is het met hem eens: “Vorig jaar waren we beter en maakten we het niet af. We hadden moeite met hun tactiek, waarbij de pass vanuit de verdediging heel gevaarlijk is. Zij spelen met veel dynamiek en blijven maar rennen voorin. We hebben voor de wedstrijd ook uitgebreid de video van vorig jaar bekeken.’ En met succes, de Rotterdammers wonnen met 4-1.

Alexander Cox trots op team en club

Het AD/Utrechts Nieuwsblad blikt met coach Alexander Cox terug op het succesvolle EHL avontuur van de mannen van Kampong. “We hebben Kampong echt laten zien in Europa,” aldus Cox. “Ik ben echt trots op hoe het team dit weekend gespeeld heeft. In Europa weten ze nu ook dat we tegen topteams goed kunnen spelen. Dit is niet alleen belangrijk voor ons team, maar voor de hele club. (..) Echt de hele club doet mee om dit succes mogelijk te maken.”

Van der Horst baalt van gelijkspel

Robert van der Horst baalt van de tegengoals die zijn team gister kreeg tegen Bloemendaal. Oranje Zwart stond met 3-1 voor maar liep uiteindelijk met een 3-3 gelijkspel het veld af. “In de tien minuten dat we het even niet onder controle hebben, mogen we nooit zoveel schade oplopen. (..) Zij maken twee goals door slordigheden van ons,” aldus de aanvoerder in het Eindhovens Dagblad. Ook medespeler Marcel Balkestein baalt. “We hadden het volwassener moeten uitspelen.”

 

Wieke Dijkstra over haar comeback

Wieke Dijkstra had met Studio Sport een gesprek over haar steeds maar langer durende comeback. De vijf wedstrijden die ze mee zou doen zijn nu al gegroeid naar een hele seizoenshelft en wie weet nog langer. “Ik kan het gelukkig fysiek nog aan.” aldus Dijkstra. Het is bijzonder om te zien dat je lichaam zich zo snel aanpast aan zo’n hoog niveau. Je moet wel wat extra shuttles lopen na de training, maar dat is ook een kwestie van mentaliteit. Nu zijn alle partijen blij en ik zelf ook. Het is hartstikke leuk en dat is voor mij het meest belangrijke. Als je eenmaal weer in zo’n team zit wil je er ook bij zijn.” Pas na de laatste wedstrijd voor de winterstop gaat Dijkstra bedenken of ze in februari weer mee zal doen.

 

 

Reageer