Hockeynieuws uit de media

Elke maandag een kleine greep uit het hockeynieuws uit andere media

Amsterdam Kampong JB de Waard
Credit: Jannette Brouwer

Zowel Paul van Ass als Taco van den Honert geloven niet in opzet

Vele kranten berichten zoals verwacht over de gebeurtenissen in de wedstrijd tussen Rotterdam en Amsterdam. In het AD komt Amsterdam coach Taco van den Honert aan het woord die het voorval voor zijn neus zag gebeuren. “Valentin was uit evenwicht nadat hij de bal had verloren. Zo ging zijn stick naar achteren en raakte hij Seve, die hij niet zag staan. Het spel van Valentin is beweeglijk, maar hier zat totaal geen opzet in. Ik ken hem al zo lang, dit zijn geen acties die hij bewust uithaalt. Het is vreselijk zuur voor Seve. Ook vader- en bondscoach Paul van Ass zegt niet te geloven dat er opzet in het spel was.

Op de website zegt het bestuur van Amsterdam erg geschrokken te zijn van het incident. Zij hebben hun beterschapswensen overgebracht naar van Ass en hopen dat hij snel weer herstelt. Verga zegt in hetzelfde persbericht erg geschrokken en verdrietig te zijn, vooral voor Seve, en te hopen dat hij snel weer helemaal in orde is.

Kampong coach van Roosendaal prijst de Waard

In het Utrechts Nieuwsblad een interview met ‘nieuwe’ international Xan de Waard. Een jaar geleden debuteerde ze in het Nederlands Elftal en over een paar weken mag ze met Oranje mee naar Argentinië. Volgens Kampong coach Stijn van Roosendaal houden tegenstanders rekening met haar. “Ze had het vandaag ook moeilijk. Amsterdam schakelde haar uit. Toch was ik tevreden over hoe ze op het veld stond. Ze sjokte niet en ze zette wel de press neer voor de aanval.” Volgens de coach wil zijn aanvaller maar één ding en dat is de top halen en beter worden. Hierom traint ze elke donderdagmiddag met Cecilia Rognoni op haar slag. “Ze leert heel snel, is heel ‘committed’ en blijft met beide benen op de grond,” aldus van Roosendaal. De zaterdag achtien jaar oud geworden de Waard vind het fantastisch dat ze mee mag naar Argentinië en had het niet verwacht. “Er zijn zoveel goede speelsters. Ik wil alles meespelen en ga vol voor het WK,” zegt ze enthousiast.

Havenga wint van zijn oude club

De heren van Kampong wonnen gister met 3-6 van Laren, de oude club van Kampong verdediger Martijn Havenga. “De eerste helft begonnen we echt slecht, daarna hebben we het goed opgepakt. Het was toch weer even opladen na de wedstrijd tegen Oranje Zwart,” zegt Havenga in het AD/Utrechts Nieuwsblad. Toch had hij geen moment het idee dat het de verkeerde kant op zou gaan. “Het vertrouwen bij ons is heel groot. Niets kan ons nu van de wijs brengen,” aldus de oud-Larinees. Zelf had hij niet verwacht dat zijn oude zo’n matige eerste seizoenshelft zou maken. “Ik denk ook dat ze er zeker bovenop komen, als je kijkt naar het aantal kansen en strafcorners dat ze krijgen in de wedstrijden. Ze kunnen het wel redden hoor. Ja, misschien is er nu minder kwaliteit, maar je kunt het ook op een andere manier halen. Op karakter.”

Baart over deelname HIL

Studio Sport spreekt na de verloren wedstrijd tegen Kampong met Sander Baart. De verdediger baalde van de verliespunten. “Ja het was nog acht minuten dan moet je wedstrijd kunnen uitspelen, het veld klein houden en geen risico’s nemen. Maar dat lukte niet zo goed.” Baart is ook één van de drie internationals die vorige week besloot toch mee te doen aan de Hockey India Lague. “Het is een geweldige competitie. Ik heb het vorige jaar mogen meemaken, het is een geweldig toernooi met beste spelers van de wereld. Ik wil het niet missen en als we dit jaar ons contract zouden breken zouden we nooit meer in de HIL mogen spelen.” Baart vertelt dat hij het ook besproken heeft met de rest van Oranje en dat zij zijn keuze begrepen. Dat van Ass zijn bedenkingen heeft bij de deelname is niet iets wat hem tegenhoudt. “De bondscoach denkt dat het niet slim is om te gaan in verband met vermoeidheid. Ik denk dat dat van de persoon af hangt. Ik hockey gewoon graag veel, ben een trainingsbeest. Ik denk dat ik daar gewoon veel beter kan worden. Van Ass heeft tegen me gezegd dat hij me niet hierom uit de selectie zal gooien en dat het aan mij is te laten zien dat ik gelijk heb.”

Boon en de Vos genomineerd voor Belgische sportprijs

Hockeynews.be maakt bekend dat onder ander hoofdklasse spelers Charlotte de Vos (OZ) en Tom Boon (Bloemendaal) genomineerd zijn als Belgische sportman- en vrouw van het jaar. Daarnaast zijn zowel het Belgische mannen- als vrouwenteam genomineerd voor ‘Sportploeg van het jaar’.

Reageer

Contact Us