Hurley-aanvoerster Visser: ‘Het gelijkspel vandaag tegen Pinoke voelde aan als verlies’ - Hoofdklasse Hockey Nederland

Hurley-aanvoerster Visser: ‘Het gelijkspel vandaag tegen Pinoke voelde aan als verlies’

In de Hoofdklasse Dames stond een spannende ontmoeting te wachten tussen Hurley en Pinoke. Hurley eindigde vorig jaar knap op een vijfde plek, terwijl Pinoke dit jaar hoopt de top-4 binnen te gaan halen. Het duel eindigde in een gelijkspel. Voor de thuisploeg was dit jammer, meerdere kansen werden namelijk niet benut. 

In de vorige ontmoeting op hockeyclub Hurley won de thuisploeg met 4-1. Doelpunten werden toen gemaakt door Drost, van Wijk, Loomans en Boers. De gasten, die niet ver hoefden te reizen, waren dus gewaarschuwd. Desalniettemin was er vertrouwen bij de Steekneuzen. Vorige week werd een knappe 2-0 overwinning geboekt op Kampong.

Pinoke startte sterk aan het eerste kwart. Meteen probeerde de ploeg druk te zetten op Hurley. Dit lukte goed. Een gevaarlijke backhand voorzet van Kiki van Wijk op Sian Keil, werd niet omgetoverd tot een doelpunt. De blonde aanvalster , die vaak makkelijk scoort zat er dichtbij, maar kon keepster Wendela van Dedem niet verschalken. 

Initiatief bij de thuisploeg

Al snel nam Hurley het initiatief over. Roos Drost schoot met haar backhand op de handschoen van Kiki Gunneman. Ook een sleepcorner van Gitte Michels ging net over. De grootste kans was er in de 25ste minuut toen Melissa Pieters een grote kans kreeg. Ook haar vizier stond niet op scherp. Hurley aanvoerster Lisa Visser: ‘Het was een groot verschil met vorige week. Toen stond de structuur niet goed. Vandaag hielden we ons aan de afspraken en zakten we niet door de ondergrens heen. Vorige week kregen we namelijk een gele kaart een paar minuten voor tijd. Hierdoor verloren we de wedstrijd tegen HDM in de laatste seconden’.

Teleurstelling bij Hurley

Ook in de tweede helft was het Pinoke die wel probeerde aan te zetten, maar hier niet echt toe kwam. Het duurde dan ook tot laat in de tweede helft dat de spanning opliep. Een gele kaart in de 68ste minuut voor Pinoke, zorgde ervoor dat Hurley nog een paar minuten met een man meer mocht spelen. Een schitterende actie van Marente Barentsen zorgde er nog voor dat Hurley nog een corner mocht nemen. Echter Gitte Michels had pech, haar inzet werd knap door keepster Gunneman gepareerd. De vierde corner van Hurley werd gemist, waarna de scheidsrechter het welletjes vond. Beide ploeg delen de punten. Visser: ‘Het gevoel dat we niet hebben gescoord en niet hebben gewonnen voelt heel zuur. We hadden zeker meer kansen kunnen creëren. We hebben wel gelijk gespeeld, toch voelt de wedstrijd vandaag meer aan als verlies’.

Reageer