Jip Dicke: "Via het puntje van mijn backhand ging de bal er schuin overheen" | Hoofdklasse Hockey Nederland
Jip Dicke scoorde de belangrijke 1-0 tegen Amsterdam.

Jip Dicke: “Via het puntje van mijn backhand ging de bal er schuin overheen”

Het werd niet de winnende van de wedstrijd, toch was het doelpunt van Jip Dicke er een om door een ringetje te halen. Met een snoekduik, sprong zij op de bal om het laatste tikje te geven. De verdediging van Amsterdam stond erbij en keek ernaar.

“Het was een hele zware wedstrijd die heen en weer ging. Amsterdam kreeg veel kansen, maar wij konden de deur gelukkig goed op slot houden. Ik denk dat we al heel blij waren geweest met een punt. Met een beetje geluk pakten we in de laatste seconden ook nog de drie punten”, aldus de gelukkige Jip Dicke die met de 1-0 een belangrijk aandeel had in de gewonnen wedstrijd tegen Amsterdam.

Jip Dicke scoorde de belangrijke 1-0 tegen Amsterdam. Foto

Het was niet dat HDM echt aanspraak maakte op de overwinning. Amsterdam kreeg legio kansen, maar kon deze niet benutten. In het laatste kwart kwam HDM zelden over haar eigen helft heen. Vooral de aanvallende corner van Amsterdam werd knap door HDM verdedigd. Volgens Dicke was dit deels geluk, maar had het ook deels te maken met een goede voorbereiding: “Ik denk dat wij net zoals elk team eigenlijk de corners van onze tegenstanders goed doornemen. Gisteren hadden we natuurlijk wat geluk, maar uiteindelijk hebben we de poorten van ons huis gewoon goed dicht gehouden. Dat Pien van der Heide in de laatste seconde scoorde werd heel hard door ons team gevierd”.

De 2-1 was een prachtig doelpunt. Toch leek het ‘doelpunt van de wedstrijd’ niet van Pien van der Heide te komen. Het openingsdoelpunt van Jip Dicke was er een om in te lijsten. “Ivar, onze coach, riep naar mij: ‘Pien, rennen! Naar voren!’. Dit deed ik. Uiteindelijk was het mijn teamgenootje Pien van Nes die de bal sloeg. Via de kluts stuiterde de bal door de cirkel. Ik dook op de bal af en kon met het puntje van mijn backhand de bal schuin over de keepster heen spelen. Dat doelpunt was mooi, maar het aller gelukkigst ben ik nog wel met de overwinning van ons team”, aldus de gelukkige Dicke die door de overwinning op een mooie vierde plek op de ranglijst staat.

Coverfoto: Hockeyshoot

Reageer