Jisse Waasdorp verlaat Amsterdam na dit seizoen

Coach Jisse Waasdorp zal na dit seizoen vertrekken bij de dames van Amsterdam. Hij wordt vervangen door Hurley-coach Rick Mathijssen. Waasdorp heeft het te druk voor een baan als hoofdcoach bij een vaandelteam. 

Amsterdam Wageningen RV Jisse Waasdorp
(c) Rob Visser

Hockeyclub Amsterdam laat weten dat de hoofdcoach van Dames 1, Jisse Waasdorp, zelf heeft aangegeven na dit seizoen te stoppen bij de het eerste damesteam. “Ik ben met ontzettend veel plezier begonnen aan deze klus bij Amsterdam en heb er veel plezier aan.” licht de coach in een persbericht toe. “Qua spel zijn we op de goede weg. Toch heb ik moeten constateren dat mijn leven hierdoor merendeels uit hockey is gaan bestaan,” aldus de coach die naast Amsterdam ook trainer is bij de Terriërs, assistent bondscoach van Meisjes Nederlands A en succesvol was als assistent bondscoach van het Nederlands Dames zaalhockeyteam dat onlangs wereldkampioen werd. “Op mijn werk verscheen ik nog maximaal 1 dag per week. Ik zou dit graag beter in balans brengen, ik wil graag meer tijd besteden aan mijn maatschappelijke carriére , naast het hockey. Dat neemt niet weg dat ik van plan ben dit seizoen met deze mooie ploeg een topresultaat neer te zetten.” Waasdorp zal zich volgend seizoen dan ook niet beschikbaar stellen voor een hoofdcoachschap bij een ander vaandelteam. Bij de bond blijft hij actief.

Frederique Lopes Cardozo, commissaris tophockey dames bij AH&BC, geeft aan dat de club zijn keuze betreurt, maar er begrip voor heeft. “Wij zijn zeer te spreken over de wijze waarop Waasdorp het team laat presteren ondanks een aantal blessures van belangrijke speelsters. We willen graag bouwen aan een team dat voor een langere periode onder eenzelfde coach staat, dan ishet jammer dat we na één seizoen verder moeten gaan met een andere coach.”

Die andere coach heeft Amsterdam gevonden in Rick Mathijssen (32), huidige coach van Dames 1 van Hurley. Mathijssen is sinds 2010 hoofdcoach van Hurley Dames 1 en behaalde vorig seizoen met dat team de 5e plek in de Hoofdklasse. Ook Mathijssen is werkzaam voor de KNHB, eerst drie jaar assistent-coach bij Jong Oranje Dames, nu als bondscoach van Meisjes Nederlands A.

“Wij zijn ontzettend blij dat wij Rick aan ons hebben kunnen binden, een talentvolle en ambitieuze coach met wie wij vol vertrouwen verder bouwen aan een team dat altijd meedoet om de prijzen,” aldus Lopes Cardozo. Mathijssen heeft veel zin in de nieuwe uitdaging: “Voor mij is dit de perfecte volgende stap. Ik ken een aantal van de speelsters nog uit mijn tijd bij Jong Oranje en verheug me enorm op in het nieuwe seizoen met dit team aan de slag te gaan.

Reageer