Kampong keeper Harte: ‘De eerste redding ging het al fout’

Kampong keeper David Harte moest de competitiewedstrijden tegen Tilburg en HGC nog verstek laten gaan met een rugblessure, tijdens de EHL stond hij zijn mannetje. In het AD/Utrechts Nieuwsblad vertelt hij dat hij een beschadigde ruggenwervel heeft. “De eerste week kon ik alleen maar in bed liggen. Ik heb vooral veel films en televisieseries gekeken en mijn huisgenoten voor me laten zorgen. Daarna heb ik de fysiotherapeut elke dag gezien om te oefenen en veel te zwemmen (..) dan drukt er geen gewicht op mijn lichaam.”

Toen hij de donderdagavond voor de start van de voorrondes een hele training had volbracht besloot hij het in Lille te gaan proberen. De eerste redding ging het echter al fout. Hij dook en had gelijk veel pijn. Toch besloot hij, in overleg met de fysiotherapeut, door te gaan. “Het werd niet beter, dus ben ik alsnog eruit gegaan. Het seizoen is namelijk nog lang en het moet genezen,” aldus de boomlange keeper.

Harte bekijkt het nu van dag tot dag. Voor de Utrechters is het belangrijk dat hij snel terugkeert .Hij zorgt volgens het AD/Utrechts Nieuwsblad voor rust in de defensie. Harte is het daar zelf ook wel mee eens maar is vol lof over zijn vervanger. “Bram maakte ook een goede redding tegen Köln. Hij is nog jong. Ik denk dat hij blij is dat ik geblesseerd ben,” lacht hij.

Comments (1)

  1. Kampong mag hopen dat Harte verder kan. Zelfs als hij geblesseerd is, is hij vele malen meer safe. Gaat dit het kampioenschap kosten?

Reageer

Contact Us