Kampong versterkt zich met twee jonge talenten

Elsie Nix en Gitte Michels komen aankomend seizoen het eerste damesteam van Kampong versterken. Beide speelsters komen over van Laren.

elsie nix
Elsie Nix

Jeugd-international en verdedigster Elsie Nix (20) speelde voor Laren bij Amersfoort en won afgelopen zomer met Jong Oranje het WK onder 21 in Duitsland. De 17-jarige Gitte Michels, eveneens verdedigster, kwam enkele jaren geleden van Huizen naar Laren en speelde daar tot het afgelopen seizoen in de jeugd. Daarnaast speelde ze ook meerdere keren mee bij de dames van Laren.

 

 

Comments (17)

 1. De damesjeugd gaat nu ook geen kans meer krijgen net als bij de mannen.

 2. A jeugd niet erg talentvol.bij Kampong op Marijn Veen na. Dus Elsie Nix is in een opbouwteam nog uit te leggen. Michels vind ik niet zo erg sterk. Harde slag en hoge bal maar op HK niveau schrikt niemand daar van. Op korte termijn wordt Kampong niet ineens veel sterker, interessanter is dat men bij Laren deze meiden niet kan/wil huden.

 3. Maar inderdaad, wat heeft een jeugdopleiding voor zin als je deze keuzes maakt. Kampong is zeer waarschijnlijk de regio weer aan het afromen en biedt dan uiteindelijk weinig perspectief. Michelle Fillet komt gewoon van Zwolle en is dus niet door Kampong opgeleid.

 4. Kampong heeft zeker wel talentenvolle jeugd, MB1 is vorig jaar toch landskampioen geworden.

 5. Landskampioen worden wil niet zeggen dat de jeugdopleiding top is, talenten niet doorschuiven maar in de B laten is niet altijd even goed, war is dan beter, kampioen worden of talent doorschuiven omwille van ontwikkeling en dan nog even geen kampioen worden…. Nou

 6. Eens met nou?. Kampong haalt alles van uit de regio naar binnen dus is Kampong vaak in de breedte sterk.

 7. Slimme zet van Kampong, dat ze Nix halen dan. Goede speelster die ondanks haar jonge leeftijd al heel veel HK ervaring heeft. Als Kampong ook met de dames play off kandidaat wilt worden is dit een goede stap.

  We moeten niet denken dat meisjes van 15/16 al in een eerste team kunnen spelen. Dat jeugd niet meer doorstroomt kan ook betekenen dat het niveau omhoog gaat. Net als bij de heren is het niet vanzelf sprekend.

 8. eerste verval/uittocht Laren in zicht?

 9. @schaar, zijn inderdaad 2 toppers die weggaan.

 10. Van dat MB1 stroomt Marijn Veen al door naar dames1 en spelen nog een 2/3 toppers die later de stap wel gaan zetten. Trainen het hele jaar al 1x mee bij dames1. Laten deze ook allemaal in de E-tjes begonnen zijn bij Kampong.

  De kampong haters zullen zich even op een ander thema moeten focussen.. of weten ze hier toch weer een draai richting het bestuur aan te geven…

 11. Ik zou als bestuur de verantwoordelijke coaches snel aanstellen bij Dames 1.

  Denk dat die het voor minder dan 100.000 euro doen ipv wat er nu voor wordt betaald.

 12. Verwacht eigenlijk niet een uittocht bij Laren dames. De kern blijft en er komt wat jong talent bij. Een deel van die kern is volgend seizoen wel op leeftijd aan het geraken: Kim Lammers (33), Naomi van As (31), Wieke Dijkstra (30). Al met al een mooie mix.

 13. @ Henk, juist omdat er ook heus talent op Kampong speelt, waarom dan een matige 17-jarige speelster halen? Leid je eigen jeugd op, waarbij echt talent uit de regio op redelijk jonge leeftijd ook heus Kampongers zijn. Echt niet nodig om nu wrs weer meisjes op B en A leeftijd in te laten stromen die Dames 1 niet gaan halen, laat staan versterken. En dit is geen sneer naar het bestuur maar gewoon een feit. Kampong doet dat niet anders dan OZ en Den Bosch bijvoorbeeld hoor.

 14. En @ Henk, noem de 2-3 toppers ook even. In MA1 zitten ze niet en op Jutta van Crevel na in MB1 ook niet. Degelijkheid troef en in de breedte ok.

 15. Er zitten zeker wel meer talenten bij Kampong MB1 en MC1.

 16. Michels: topversterking. Beslist de helft van hun wedstrijden in landelijk A. Zorgt in haar eentje voor play-off plaats, niet alleen een goede lange en hoge bal, ook verdedigend en atletisch sterk genoeg voor aansluiting bij HK. Laren kennelijk slapend, Kampong goed opgelet!

 17. kamponger

  Iemand zei net dat men in de HK niet zo schrikt van een hoge bal en een harde klap. Dit hoeft ook niet maar Kampong kan zo’n hoge bal best gebruiken aangezien die er nu niet is.

Reageer