Keetels: 'Iedereen was opgelucht toen het eindsignaal klonk' - Hoofdklasse Hockey Nederland
Roel Ubels

Keetels: ‘Iedereen was opgelucht toen het eindsignaal klonk’

De dames van Den Bosch wonnen afgelopen weekend de play-off finale van SCHC en bekroonden zich voor de vijftiende keer in zeventien seizoenen tot landskampioen. Marloes Keetels blikt terug op een geslaagd seizoen en kijkt uit naar de EuroHockey Club Champions Cup (EHCCC) die plaatsvindt op Den Bosch. 

Den Bosch play off RV (4)

Voor Den Bosch was het een bewogen seizoen. Voor de winterstop konden de dames van coach Raoul Ehren regelmatig niet het beste spel laten zien en werd hier en daar nog gezocht naar de goede vorm. Na de winterstop vond de Brabantse ploeg het ‘oude’ niveau terug en zette het een zeer sterke reeks neer. De Brabanders werden tweede in de reguliere competitie en wonnen de halve finale in de play-offs van de toen nog regerend landskampioen Amsterdam. Voor het eerste in de geschiedenis trof Den Bosch het Bilthovense SCHC in de finale. De teams hadden gedurende het seizoen beiden een keer van elkaar gewonnen en ook in de finale deden ze weinig voor elkaar onder. Uiteindelijk was het toch grootmacht Den Bosch dat aan het langste eind trok en de landstitel heroverde. “Het is tegen SCHC altijd leuk hockeyen,” vertelt de pas 20-jarige Keetels. “Het is ook leuk om tegen een nieuwe ploeg te spelen in de finale. Het is goed dat er nu meer ploegen op het topniveau spelen, dat is voor de gehele competitie leuker. De finale zelf was erg spannend, mede doordat in het nieuwe systeem elk doelpunt telt. SCHC was zondag vol aan het jagen om er nog één te maken. Toen het eindsignaal klonk, was iedereen dan ook erg opgelucht.” De Bossche dames werden rijkelijk onthaalt bij thuiskomst aan de Oosterplas en eindigden het feestje op traditionele wijze in Stadsherberg ’t Pumke aan de Bossche Parade.

Helaas voor het team kan er niet te lang feest worden gevierd want aankomend weekend speelt Den Bosch alweer de EHCCC, die plaatsvindt op Den Bosch. “Ook deze prijs willen we winnen,” vertelt Keetels. “Het is ook voor thuispubliek, dus daar wil je altijd wat moois voor neerzetten. Als zij ons net zo aanmoedigen als tegen Stichtsche, dan zou dat best wel eens in ons voordeel kunnen werken.” De wedstrijden tegen buitenlandse clubs zijn volgens Keetels altijd net iets anders dan Hoofdklassewedstrijden. Daar moet haar ploeg zich deze week opnieuw op instellen. “Het is meestal een stuk fysieker dan Hoofdklassewedstrijden waarin het veel meer gaat om techniek en er vaak ook minder toegestaan wordt door de arbitrage.” Keetels schat de kansen voor Den Bosch hoog in. “We gaan voor de finale. Grote kans ook dat we weer tegen een Nederlandse club komen te spelen, als we die finale halen. Alhoewel, de buitenlandse teams zijn de laatste jaren erg in niveau vooruit gegaan. We zullen wel zien wat het gaat brengen.” Het zijn spannende tijden voor de talentvolle middenvelder. Met net twee play-off weekenden achter de rug, staat nu alweer een internationaal toernooi op het programma, en of dat nog niet genoeg is krijgt ze aankomende maandag ook nog een belangrijk telefoontje. Dan maakt bondscoach Max Caldas bekent wie er nog steeds deel uitmaken van de voorlopige selectie van Oranje. De definitieve selectie zal echter pas begin mei bekend worden gemaakt.

Reageer