Keil en Verbruggen verruilen OZ voor Den Bosch - Hoofdklasse Hockey Nederland
Roel Ubels

Keil en Verbruggen verruilen OZ voor Den Bosch

Het Eindhovens Dagblad bevestigde dit weekend dat Sian Keil en Marlies Verbruggen Oranje Zwart aankomend seizoen inruilen voor Den Bosch.

Roel Ubels
Marlies Verbruggen. Credit: Roel Ubels

De 19-jarige Keil speelt al sinds haar vijftiende mee met het eerste van OZ. Verbruggen kwam twee jaar geleden van Kampong naar OZ en verkast nu dus ook naar Den Bosch.

Voor Oranje Zwart kwam dit vertrek niet als een verrassing, zo laat Harry van Hout, voorzitter van Stichting Tophockey, weten. “Aan talenten wordt natuurlijk hard getrokken. Acht dames van ons zijn benaderd door één of meer clubs.” Van Hout vindt het jammer dat de twee speelsters naar Den Bosch vertrekken. “Maar je kunt ze moeilijk vastbinden. We hebben alleen iets aan de meiden die honderd procent voor OZ willen hockeyen.”

Comments (2)

  1. Zonde dat men Keil niet heeft kunnen behouden voor de club. speelster uit eigen jeugd, die nog lang niet leek uitgeleerd bij OZ.
    Verbruggen is meer een passant. Heeft geen clubbinding. Kiest haar eigen weg en als het minder gaat bij een club is ze weg: Forward, Kampong, OZ. Allerdrie verliet ze na een minder seizoen.
    Is niet erg, sommige speelsters hebben meer connectie met club/team.

    OZ heeft nog genoeg goede jeugdspeelsters die kunnen doorstromen. Jammer dat Bachman niet nog een jaar blijven mocht.

  2. Wat gaan zij daar doen? De bank vullen?

Reageer