Kiki Gunneman: “Er is een plan voor de komende jaren waar ik veel vertrouwen in heb” | Hoofdklasse Hockey Nederland
Kiki Gunneman heeft dit jaar alweer zes keer haar doel leeg gehouden.

Kiki Gunneman: “Er is een plan voor de komende jaren waar ik veel vertrouwen in heb”

Dit seizoen heeft zij in meerdere wedstrijden al laten zien wat ze in haar mars heeft. Kiki Gunneman hield al zes maal haar doel leeg en is na Koning en Veenendaal de minst gepasseerde keepster van Nederland. Ook Gunneman is blij: “Het gaat dit seizoen beter dan voorheen”.

Eerder vandaag speelden de dames van Pinoké een uitstekende wedstrijd tegen SCHC. Ondanks het verlies, was de ploeg het merendeel van de wedstrijd de betere. Gunneman kreeg weinig te doen, maar was wel zeer tevreden over het spel: “We speelden een hele goeie wedstrijd, waarbij we het SCHC heel moeilijk hebben gemaakt. Onze druk naar voren stond goed en we durfden ons eigen spel te spelen. SCHC won, maar ik denk dat wij ook zeker een punt hadden verdiend. Dat ik zeg dat we dus eigenlijk meer hadden verdiend, is een compliment naar het hele team”.

En een compliment is ook het juiste woord. In de uitwedstrijd van Pinoké tegen SCHC, werden de Steekneuzen totaal van de mat gespeeld. SCHC won met 5-0 en Pinoke kreeg weinig kansen. Vandaag was er een totaal ander spelbeeld te zien, waarbij SCHC soms met de rug tegen de muur stond. Gunneman: “We mogen trots zijn op de ontwikkeling die we als team hebben gemaakt. Ik merk zelf dat onze verdediging nu goed staat. We hebben veel vertrouwen in elkaar. Ook mijn eigen spel is beter dan vorig jaar. Het gaat goed en als beloning mag ik meedoen met de talentengroep van Oranje. We hebben nog een halve seizoenshelft, dus de hoop om de play-offs ondanks de achterstand op HDM, is er nog steeds”.

Kiki-Gunneman
Kiki Gunneman schopt de bal weg in de oefenwedstrijd tegen Den Bosch eerder dit jaar. Foto: Roel Ubels

Toekomst van Pinoké

Vorig seizoen bleek dat ploegen die goed presteerden een ‘prooi’ werden voor de grote clubs. De speelsters die het beste presteerden werden weggekaapt en de clubs bleven met een half verlamd team over. Bij Oranje-Rood en HDM vertrokken belangrijke speelsters. Laatstgenoemde club heeft zich daarentegen niet uit het veld geslagen. Zij lijken nog sterker te zijn dan vorig seizoen en staan nu vierde. 

Desalniettemin zouden de dames van Pinoké ook een slachtoffer kunnen worden van de ‘power’ van de grotere clubs in Nederland. Kiki Gunneman is een van de betere keepsters van Nederland, Stella van Gils speelt uitstekend en ook bijvoorbeeld Maria Steensma blinkt met haar acties uit in de voorhoede. Gunneman denkt ondanks het goede spel van de afgelopen weken dat het bij Pinoké wel goed is geregeld en dat speelsters niet snel zullen vertrekken: “Ik ben van mening dat Pinoké het eigenlijk wel goed heeft georganiseerd. Er is een heel duidelijk plan voor de komende jaren en ik heb daar veel vertrouwen in. Voor mijn gevoel zijn we iets moois aan het bouwen”.

Reageer