Kiki van Wijk hoopt dit seizoen meer goaltjes te scoren

De dames van Kampong kunnen tevreden terugkijken op hun seizoensstart. Na het knappe gelijkspel tegen SCHC in de eerste speelronde hield de Utrechtse formatie Amsterdam afgelopen weekend ook op één punt. Kampong kwam, net als een week eerder op voorsprong maar zag Amsterdam in de tweede helft op gelijke hoogte komen. Een terecht gelijkspel, volgens aanvalster Kiki van Wijk.

Kampong dames RU
Grote blijdschap bij van Wijk en haar teamgenoten na haar 1-0. (c) Roel Ubels

“Net als tegen SCHC gingen beide ploegen zondag gelijk op,” legt Van Wijk uit. “Al was het natuurlijk leuker geweest als we drie punten eruit hadden gesleept.” Dealniettemin kijkt de aanvallende middenvelder tevreden terug op de afgelopen weken. “Het is hartstikke leuk om punten te pakken tegen zulke ploegen dus ik ben heel tevreden ja.” Op slag van rust was Van Wijk zelf na een warrig uitgespeelde strafcorner alert bij een rebound en daarmee tekende zij voor de 1-0. Van nature is ze echter geen scorende spits vertelt ze. “Ik heb toevallig aan het eind van afgelopen seizoen best veel goaltjes mee gepikt en nu dus weer. Ik hoop dat ik dat door kan zetten en dit seizoen veel voor mijn team kan scoren.”

Afgelopen seizoen konden de dames van Kampong aardig meekomen in de top van de middenmoot maar waren de resultaten hier en daar wat wisselvallig. De ploeg bleef daarna grotendeels in tact en daar lijken ze nu de vruchten van te plukken. “Ik denk dat daar ook grotendeels onze kracht ligt,” beaamt Van Wijk. “We zijn samen deze groei in gegaan en hebben nu best een constante ploeg waarin iedereen stappen maakt. We hebben wat betreft ons spel dit seizoen ook wat nieuwe thema’s toegepast. Deze trainen we veel en tot nu toe werkt het goed. Daarnaast hebben een nieuwe assistent, Rein (Van Eijk, red.), die met nieuwe ideeën komt en ook die pakken vaak wel goed uit. Een voorbeeld? Nou, dat we goed gebruik moeten maken van alle kwaliteiten in ons team en vooral van onze snelheid. Dat we daarmee mooie aanvallen kunnen creëren.”

Dat Kampong opgewassen is tegen topploegen hebben de dames afgelopen weken bewezen. Komend weekend wacht echter een heel andere tegenstander, Wageningen, en daar zal de Utrechtse formatie naar verwachting zelf het spel moeten maken. Een nieuwe uitdaging, volgens Van Wijk. “Daar moeten we winnen. Het zou echt fijn zijn om daar drie punten mee te nemen. Zeker als je nu ziet dat we tegen de topploegen punten kunnen pakken.” De tactiek wordt er in ieder geval niet op aangepast. “We blijven gewoon hetzelfde spelen zoals altijd. Geen gekke dingen doen maar alleen maar verbeteren.”

Comments (1)

  1. Kiek je bent een toppertjeee!!!

Reageer