Kiki van Wijk: ‘Komende acht weken laten we zien wat we echt waard zijn’ - Hoofdklasse Hockey Nederland
kiki-van-wijk-Pinoké-roos-drost-hurley

Kiki van Wijk: ‘Komende acht weken laten we zien wat we echt waard zijn’

De wedstrijd Pinoke tegen Amsterdam leek op voorhand een gemakkelijke overwinning voor Amsterdam te worden. Na 70 minuten stond er 0-4 op het scorebord. Toch was het Pinoke die op basis van het eerste kwart op voorsprong had moeten komen. Uiteindelijk ging de landskampioen met drie punten naar huis. 

Pinoke begon zwaar gehavend aan de wedstrijd. Sterre Deetman, Anouk Lambers, Sian Keil en Kelly Jonker ontbraken bij de Steekneuzen. Hierdoor was coach Daan Sabel genoodzaakt om junioren Bente Jager en Elya Pinto op te roepen. Amsterdam kwam met een bijna volledige fitte selectie. Marijn Veen, Sabine Plonissen en keepster Sofie ter Kuile speelden niet mee. 

Toch was er in het eerste kwart niets te merken van de vele afwezigen. Pinoke begon flitsend. Aanvoerster Stella van Gils stond vandaag in de spits en meerdere malen hoorde je haar over het veld om haar ploeg op te peppen. Met resultaat. Al in de eerste minuut mocht er een corner worden genomen. Gescoord werd er niet. Het was hierna Amsterdam die langzaamaan het initiatief probeerde over te nemen. Met de fitte Eva de Goede en Maria Verschoor op het middenveld kwam deze controle ook terug. Toch bleef Pinoke kansen creëren. Sluitpost Anne Veenendaal moest een aantal keren er aan te pas komen om haar ploeg op de been te houden.

Keepster Anne Veenendaal was vandaag meerdere malen een sta in de weg voor Pinoké. Foto: Rob Visser

Het duurde tot de 35ste minuut voordat er werd gescoord. Freeke Moes kreeg een afvallende bal van een strafcorner op haar stick, die zij uiteindelijk genadeloos afstrafte: ‘Hij kwam via de rebound en daarna werd hij afgeschoven op mij. Het was de bedoeling om hem uiteindelijk hoog in het dak te krijgen. Ik vond dat we in het begin van de wedstrijd niet echt scherp waren. We kwamen er niet uit. In de tweede helft kwam er meer ruimte en liep het bij ons beter. Eigenlijk had ik de hele wedstrijd wel het gevoel dat we zouden winnen’. Freeke Moes scoorde tweemaal en komt daarmee in de top-10 topscorers.

Freeke Moes scoorde vandaag twee keer voor Amsterdam en gedeelde topscorer met Lauren Stam. Foto: Roel Ubels

“Met het spel dat we nu spelen, denk ik dat we de komende weken meer verdienen”

-Kiki van Wijk is aanvalster van Pinoké

In de tweede helft bleef ook Kiki van Wijk bij Pinoke aan de kant. De aanvalster kreeg te veel last van een hamstringblessure. Toch schoot Pinoke weer uit de startblokken. Ook ditmaal resulteerde dit niet tot een doelpunt. In de 37ste minuut was het Michelle Fillet met een sleeppush en in de 42ste minuut Maria Verschoor met een backhandschot, die Amsterdam op een ruime voorsprong zetten. Pinoke leek gebroken. In het laatste kwart was Pinoke op en Amsterdam geloofde het wel. Freeke Moes mocht nog een keer aanleggen en maakte het vierde doelpunt.

Van Wijk speelde de tweede helft niet mee, maar liet na de wedstrijd weten er wel in te geloven dat ze komende week weer mee gaat trainen: ‘Wij zijn eigenlijk heel erg trots hoe we er vandaag stonden. Op een aantal momenten misten we concentratie. Met het spel dat we nu spelen, denk ik dat we komende weken meer verdienen. Ik merk dat Lisanne de Lange weer terug is bij onze selectie na een blessure. Zij is een versterking voor ons team. We zijn nu echt klaar om de komende acht weken te laten zien wat we waard zijn’.

Comments (1)

  1. GeloofT niet geloofD. Verder denk ik ook dat Pinoké punten gaan pakken de komende weken. Goede ploeg, geven het alleen te gemakkelijk weg. De strafcorner waar de goal uitviel sloeg nergens op.

Reageer