Koeton en Sabine Mol stoppen bij dames van Den Bosch - Hoofdklasse Hockey Nederland

Koeton en Sabine Mol stoppen bij dames van Den Bosch

Keepster Lizzy Koeton en aanvaller Sabine Mol hebben aangegeven na dit seizoen te stoppen bij Den Bosch, dat meldt het Brabants Dagblad vandaag. Dit weekend spelen zij beiden nog de EHCCC op Den Bosch, maar daarna houden de speelsters het tophockey voor gezien.

Credit: Jannette Brouwer
Credit: Jannette Brouwer

Al seizoenen lang is Koeton eerste keeper bij de kersverse landskampioen. Ze had nog een contract voor een jaar, maar dat wordt ontbonden. Haar vervanger voor volgend seizoen is de 18-jarige Josine Koning, momenteel tweede keepster bij SCHC en een van de keepsters van Jong Oranje. Sabine Mol, zus van teamgenoot Emilie Mol, kwam in 2010 over van Push en is sindsdien van belangrijke waarde voor de Bossche equipe. Na het behalen van de landstitel twijfelde Mol nog hevig, maar nu is ze toch tot een definitieve beslissing gekomen.

 

Comments (6)

 1. En dan kunnen ze toch meteen ook bekend maken dat Keil en Verbruggen komen!

 2. Is dat serieus? Gaat OZ zo leeglopen? Den Bosch genoeg eigen talent toch? Elke Boers, Pien Sanders, Frederique Matla. Allemaal niet minder dan Keil en Verbruggen. Misschien nog een jaartje wennen maar dat is Den Bosch wel toevertrouwd. Gewaagde keuze om Koning onder de lat te zetten. Zeer talentvol maar piepjong. Ontzettend leuk voor haar!

 3. Koeton verdient niets minder dan lof! Wat een carriere! Had wat mij betreft meer erkenning verdiend richting Ned Elftal… Al was het maar voor trainingsstages. Rots in de branding! Altijd hard werken! Wat een topper! Benieuwd of ze jeugd door durven te schuiven. Als Keil komt zou ik verrast zijn, maar verbruggen lijkt me een goede zet. Ervaring voorin. 2 jaar de jonkies opleiden!

 4. Zijn er verder nog transfer geruchten? het blijft zo stil?
  Oz dames zal 5 man moeten vervangen, wie?
  Wat gaat laren dames doen?
  Kampong? Iemand een idee?

 5. Keil ontzettend vreemde keuze. Hard rennen kan ze, maar geen techniek of iets en maakt ontzettend veel overtredingen! Ben benieuwd hoe ze bij den bosch gaat presteren, snap dat niet als je zelf frederique matla en elke boers in de jeugd hebt zitten..

 6. Keil prima aanwinst, lijkt me. Kan in een paar jaar ontwikkelen tot topspits onder vleugels van Welten en Co.
  Verbruggen verrassend. Bij oznooit het niveau gehaald wat ze bij kampong haalde. Kan wel scoren.
  De Koning tweede of derde keuze voor den Bosch. Heerbaart (kampong) en Boeren (Pinoké) waren in de winter al in beeld, maar wilden niet. Denk dat ze het wel goed gaat doen. Ze heeft een ervaren verdediging voor zich.

Reageer