Laren coach Spee: 'We zijn overeengekomen, Wieke blijft.' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Laren coach Spee: ‘We zijn overeengekomen, Wieke blijft.’

Aan het begin van dit seizoen leken de dames van Laren het geluk niet geheel aan de Gooische zijde te hebben. Met blessures voor Naomi van As en Macey de Ruiter en het vertrek van onder andere Miek van Geenhuizen zou de selectie flink uitgedund aan de start verschijnen. Toch kreeg coach Etienne Spee zijn team op de rit door onder andere de ervaren Wieke Dijkstra ‘voor een paar wedstrijden’ terug te halen. Nu, vier maanden later, heeft Dijkstra besloten ook de rest van het seizoen te blijven en gaat de ploeg uit het Gooi als koploper de winterstop in.

Credit: Jannette Brouwer
Wieke Dijkstra aan de bal tegen Amsterdam. Credit: Jannette Brouwer

Op de vraag of hij had verwacht als nummer één de winterstop in te gaan vertelt Laren-coach Etienne Spee, dat hij zich daar vooraf eigenlijk totaal niet mee bezig heeft gehouden. “Ik was gewoon bezig met het formeren van een nieuwe groep en hoe we daarmee zouden gaan spelen. Ik heb me dus meer verdiept in de spelopvatting,” legt de coach uit. “Toen mijn voorbereiding begon hadden wij elf veldspeelsters. Roël van Kuyvenhoven wist nog niet of ze door zou gaan en we hadden nog geen contact gehad met Florencia Zappulla. Verder kwam Sophie Slinkert pas heel laat van Kampong naar Laren en die kwam eigenlijk voor de A1.” Met elf veldspeelsters een seizoen in gaan is wat mager en dus ging Spee op zoek naar versterking. Nadat hij van Kuyvenhoven overhaalde er nog een seizoen aan vast te plakken, kwam ook Zappulla naar Laren en daarmee stond de teller op dertien.

Voor zijn speelsysteem had hij nog een balvaste midden-midden nodig en daarvoor riep hij de hulp in van oud-international Wieke Dijkstra. “Zij is een goede mid-mid, liep op de club rond, speelde nog in het tweede en kende 80% van het team al.” Dijkstra stemde aanvankelijk toe een aantal wedstrijden mee te spelen maar bleef uiteindelijk de hele eerste seizoenshelft. In de winterstop zou ze vervolgens gaan bedenken of ze zich ook de rest van het seizoen beschikbaar zou stellen. En wat blijkt? Dijkstra en de coach zijn nu al overeen gekomen en dus zal Laren ook de rest van het seizoen over de ervaring van de mid-mid kunnen beschikken. Op de vraag of Spee daar blij mee is antwoordt hij lachend: ‘Is Tweety geel’? Ofwel, de coach is zeer content met zijn mid-mid en haar besluit. Vooral gezien het feit dat het nog maar de vraag is of de geblesseerde Naomi van As en Macey de Ruiter aan de start van de tweede seizoenshelft al speelklaar zullen zijn. “Ik maak me daar wel enigszins zorgen over, ik verwacht niet dat zij gelijk vanaf het begin al mee kunnen doen,” aldus Spee.

Terwijl deze speelsters werken aan een zo spoedig mogelijke rentree kan de rest van het team een paar weken genieten van de winterstop. Een enkeling zal de zaal in gaan maar Spee is hier geen voorstander van. “Ik vind dat zaalhockey een geheel andere discipline is dan veldhockey. Het is misschien goed voor de jeugd, voor hun handelingssnelheid, maar ik vind het belangrijker de meiden 4 á 5 weken vrij te geven. Een aantal speelsters uit het team is nu in Argentinië (met Oranje voor de HWL finale, red.), de Jong Oranje speelsters trainen door en die hebben afgelopen zomer ook al amper vakantie gehad. Dus nee, nu even geen zaal erbij.” Het is niet zo dat niemand van de veldselectie de zaal in zal gaan, volgens de coach zal ‘een enkeling’ onder leiding van Robert Jan Cox wel in de hallen te zien zijn. De rest heeft vrij tot 8 januari. Dan begint voor de dames van Laren de voorbereiding op de tweede seizoenshelft met onder andere een trip naar Sevilla.

Comments (6)

  1. Dat is zeer mooi nieuws voor Laren. absoluut een aanwinst! en mooi nieuw voor de mannelijke toeschouwers!

  2. geld doet wonderen

  3. @Joop, jij staat lekker positief in het leven.

  4. Joop weet hoe e.e.a werkt. Maar voor Laren is het heel goed nieuws, dat zo’n goede speelster behouden blijft.

  5. @Piet, denk dat het allemaal we zal meevallen met dat geld.

  6. @Joop

    en als het al zo is. Maakt dat uit? Ik hoop voor Wieke dat ze een zak met geld krijgt!

Reageer