Laura Nunnink verslaat haar oude club Oranje-Rood met ruime cijfers | Hoofdklasse Hockey Nederland
Laura-Nunnink-Den-Bosch-Oranje-Rood

Laura Nunnink verslaat haar oude club Oranje-Rood met ruime cijfers

Den Bosch heeft vandaag goede zaken gedaan in de Hoofdklasse dames. De ‘burenstrijd’ tegen Oranje-Rood werd met grote cijfers gewonnen. Zeven verschillende dames scoorden vandaag voor de Bosschenaren. Door de overwinning is de ploeg nu alleen koploper in de Hoofdklasse dames.

Al in het eerste kwart leek er een walk-over te ontstaan. Den Bosch regeerde en Oranje-Rood leek vooral moeite te hebben om elkaar te vinden. In de vierde minuut kreeg Den Bosch dan ook de eerste corner van de wedstrijd. Deze mislukte, door een stopfout van Laura Nunnink. Toch was het een voorbode voor de rest van het 1ste kwart. In de 7de minuut was het namelijk wel raak. Teuntje de Wit scoorde voor de eerste keer voor haar ploeg in haar hockeycarrière. Den Bosch bleef aandringen, maar kwam uiteindelijk niet tot scoren

“Het was denk ik best een leuke wedstrijd om naar te kijken”

Oranje-Rood speelster Donja Zwinkels

Sterk kwart Oranje-Rood

In de tweede helft veranderde het spelbeeld. Oranje-Rood kroop uit haar schulp en luttele kansjes ontstonden voor het goal van Josine Koning. Zou zijn dan vandaag voor het eerst geklopt worden? Den Bosch zakte weg en liet de tegenstander komen. Een echte wedstrijd leek er te komen. Oranje-Rood speelster Donja Zwinkels was dan ook niet teleurgesteld na de eerste helft: ‘Het was bij ons echt niet zo slecht. We hebben een lange tijd op 0-1 achterstand gestaan. In het tweede kwart kregen we zelfs een aantal kansjes om de 1-1 te maken. Uiteindelijk lukte dit helaas net niet. Het was denk ik best een leuke wedstrijd om te kijken’.

Laura Nunnink was vandaag een belangrijke spelmaker bij Den Bosch. Nunnink scoorde voor het eerst tegen haar oude ploeg, Oranje-Rood. Foto: Roel Ubels

“Toen ik scoorde tegen Oranje-Rood hebben we dat bij Den Bosch heel bescheiden gevierd”

Laura Nunnink speelde voor het eerste tegen haar oude club

Bescheiden de goals vieren

In de tweede helft schakelde Den Bosch een tandje bij. Met de verdedigende middenvelder Laura Nunnink, de sterke aanvallers Frederique Matla en Lidewij Welten werden de gasten steeds sterker. In de 37ste minuut was het Frederique Matla die dan ook al snel de 0-2 mocht maken. Uit een bijna onmogelijke positie kon Matla toch de bal nog met haar backhand in het goal van Oranje-Rood krijgen. Daarna leek het of de koek op was bij Oranje-Rood. In no-time werd de score uitgebouwd naar 0-5 met doelpunten van Omrani, Nunnink en Welten. Voor Nunnink, die afgelopen zomer de overstap van Oranje-Rood naar Den Bosch maakte, was het haar eerste doelpunt tegen haar oude club: ‘Voor mij was het inderdaad best raar om tegen mijn oude club te spelen. Ik vond hen vandaag ook in de eerste helft best goed spelen. We waren in de eerste helft niet scherp en liepen soms achter de feiten aan. De rust hadden we dan ook echt even nodig om tegen elkaar te zeggen dat het net iets scherper moest worden. Het was raar om tegen Oranje-Rood te scoren. Als ploeg hadden we al afgesproken dat we vanwege de coronacrisis niet uitbundig zouden juichen. Toen ik scoorde, hebben we dat bescheiden gevierd. Gelukkig keken mijn oude teamgenootjes me niet vernietigend aan’.

Nieuweling Emmeliene Oonk scoort voor Den Bosch

Ook in het laatste kwart was Den Bosch heer en meester. Door krachtig en mooi combinatiespel werd Oranje-Rood teruggedrongen in eigen cirkel. In de 60ste minuut was het een andere nieuweling bij Den Bosch die ook nog mocht scoren. Emmeliene Oonk speelde vorig jaar nog in de A en sloot dit jaar bij het eerste aan. Uiteindelijk was het slotakkoord van Ireen van den Assem. Een droge sleep zorgde ervoor dat de Bosschenaren een 0-7 mochten meenemen naar huis. Zwinkels: ‘Toen de 0-2 viel, waren we mentaal geknakt. We deden zo ons best om terug te komen. We gaven uiteindelijk de wedstrijd niet op, maar de grotere achterstand was een zware klap. We hebben dit jaar een heel nieuw team met veel talenten. We zijn aan het bouwen. Het gaat best goed, maar ons team is nog niet zo ver als een jaar geleden’.

Zie hier het Liveverslag van de wedstrijd Oranje-Rood tegen Den Bosch

Zie hier de wedstrijdstatistieken van de wedstrijd Oranje-Rood tegen Den Bosch

Emmeliene-Oonk-Den-Bosch
Emmeliene Oonk (foto midden met witte haarband) scoorde voor de eerste keer in de Hoofdklasse dames. Foto: Roel Ubels

Reageer