Laura Nunnink werd “ineens gebeld” door bondscoach Sjoerd Marijne

Maandag maakte bondscoach Sjoerd Marijne zijn trainingsgroep bekend. Eén van de gelukkige nieuwkomers in de deze groep is Laura Nunnink. De middenvelder van OZ won afgelopen zomer met Jong Oranje nog goud op het EK. Ze had niet zozeer verwacht geselecteerd te worden maar er zeker op gehoopt. Zondag kreeg ze het doorslaggevende telefoontje van de bondscoach zelf.

Jong Oranje dames EK Nunnink RU
(c) Roel Ubels

“Ik was gewoon thuis televisie aan het kijken en toen werd ik ineens gebeld. Super leuk!Hij zei iets van: Gefeliciteerd, je krijgt het programma doorgestuurd en ik zie je de 22e. Dus ja, dan beginnen we, heb er wel super veel zin in.” Heel erg spannend vindt Nunnink het niet om zich bij zo’n nieuwe groep te voegen, aangezien ze al genoeg speelsters kent vanuit andere teams. Dat maakt het ook wel makkelijker geeft ze toe. “Ja, het is natuurlijk altijd wel wat fijner en ook gewoon super gezellig met iedereen van OZ en Jong Oranje.”

Voordat het zover is kan ze zich nog even volledig richten Oranje Zwart dat zondag een zeer verdienstelijke pot speelde tegen Den Bosch. De ploeg van Kai de Jager kwam zelfs met 0-2 voor te staan maar verloor de wedstrijd uiteindelijk met 4-3. Ondanks de weggeven voorsprong kijkt Nunnink tevreden terug op deze eerste speelronde. “Het was vooral een hele leuke wedstrijd om te spelen. We waren eigenlijk heel blij met hoe we gespeeld hadden en hoe iedereen voor elkaar werkte,” aldus de middenvelder die zondag Hdm treft. Ze verwacht een pittige wedstrijd tegen de formatie uit Den Haag. “Het zijn namelijk altijd spannende wedstrijd maar als we er met z’n allen voor werken dan gaan we het hopelijk winnen. Of het voor deze eerste thuiswedstrijd druk word top de club? Ja, er is een feestje en heren 1 speelt ook thuis dus er zullen veel mensen komen kijken!”

Reageer

Contact Us