Maarten Stenvers bezig aan laatste seizoen bij Pinoké - Hoofdklasse Hockey Nederland

Maarten Stenvers bezig aan laatste seizoen bij Pinoké

Maarten Stenvers stopt na dit seizoen als hoofdcoach van Pinoké Dames 1. Dit besluit is in goed overleg met de club tot stand gekomen, zo meldt Pinoké in een persbericht. Stenvers geeft aan meer tijd te willen steken in zijn bedrijf.

Pinoke-dames-PS-Stenvers-600x600
(c) Peter Schaik

“De energie die ik krijg van het coachen haal ik vooral uit het creëren van team spirit en synergie binnen een groep. Dat is bij Dames 1 goed gelukt naar mijn gevoel. Ik wil mijn kennis en ervaring graag projecteren op bedrijven, clubs of teams, iets wat niet te combineren is met de positie van hoofdcoach”, aldus Stenvers in een persbericht.

Dat hoeft geen definitief afscheid te betekenen. Clubman Stenvers ziet graag dat het ingezette proces wordt voortgezet en sluit een andere rol daarbinnen niet uit. Bestuurslid tophockey Robert Hartog begrijpt de keuze: “Wij zullen Maarten’s ontwikkeling buiten het hockey waar mogelijk faciliteren. Het team zit in een opwaartse lijn en we hebben nu ruim de tijd om een volwaardige opvolger te vinden die op dit fundament verder kan bouwen”.

Het is niet uitgesloten dat de opvolger in eigen gelederen gevonden wordt. Stenvers zal het seizoen gewoon afmaken: “Ik ben zeer gemotiveerd om samen met Robert Justus en het team een dusdanig resultaat neer te zetten waar mijn opvolger mee verder kan in de Hoofdklasse”.

Reageer