Marloes Keetels denkt voorlopig nog niet aan stoppen en richt zich onder andere op WK hockey in eigen land | Hoofdklasse Hockey Nederland
Marloes Keetels in actie voor Oranje.

Marloes Keetels denkt voorlopig nog niet aan stoppen en richt zich onder andere op WK hockey in eigen land

Zaterdag speelde ze haar 150ste interland, gisteren won ze met oranje de tweede interland op rij tegen Duitsland. Marloes Keetels speelde een sterke wedstrijd en zorgde ervoor dat vroeg in de wedstrijd haar voorzet werd omgetoverd tot doelpunt. 

Ze is niet meer weg te denken bij oranje. De positief ingestelde Marloes Keetels speelde zaterdag haar 150ste interland. In 2018 was zij nog aanvoerster van oranje. Tegenwoordig is ze wat minder op de voorgrond, maar nog steeds van onschatbare waarde. Zo ook gisteren in de wedstrijd tegen Duitsland. De wedstrijd was nog maar nauwelijks begonnen of Keetels zorgde met haar voorzet ervoor dat talent Pien Dicke al vroeg in de wedstrijd kon scoren: “Ik denk dat een van mijn kwaliteiten is dat ik het spel goed kan lezen. Ik wist dat de verdedigster van Duitsland de bal hard zou flatsen of zou scoopen (dit hadden we namelijk zaterdag gezien). In haar beweging herkende ik dat ze dat nu weer zou gaan doen. Ze scoopte de bal, maar had niet goed gezien dat ik de bal vrij gemakkelijk kon onderscheppen. Nadat ik de bal had aangenomen kon ik vrij oplopen naar de cirkel en de bal naar de twee inkomende blauwe shirts spelen. Pien was een van deze ‘blauwe speelsters’. Ze stond op scherp en prikte de bal mooi binnen”.

“Ik vond Freeke Moes, die gisteren haar rentree maakte, goed spelen”

Marloes Keetels passt de bal voor een Duitse verdediger weg. Foto: Roel Ubels

Het werd het begin van iets moois. Nederland heerste in de eerste helft en kreeg vele grote kansen. Waar er zaterdag nog meer weerstand van Duitsland werd ervaren, was dit gisteren minder het geval. Opvallend was ook dat speelsters zoals Pheninckx, Welten, Matla en Keetels beter uit de verf kwamen dan de dag ervoor: “We hadden als team afgesproken om met onze verdediging in de as meer dreiging naar voren te geven. Dit lukte, met als gevolg dat we op de flanken meer ruimte kregen. Uiteindelijk kreeg ik meer ruimte om te hockeyen. Onze aanvallende opbouw lukte gisteren goed. Ik ben blij met het spel van gisteren. Ook vond ik Freeke Moes die gisteren weer haar rentree bij ons maakte, goed spelen”.

“Iedereen weet dat ik wel eens problemen hem met mijn achillespees. Als deze het goed houdt, dan stop ik voorlopig niet”

Zaterdag speelde Marloes Keetels (midden) haar 150ste interland. Foto: Roel Ubels

Het mooie spel wat Oranje liet zien resulteerde uiteindelijk in een mooie 3-0 overwinning, waarbij Keetels een belangrijke rol had. Met nu 151 interlands achter haar naam lijkt zij nog steeds een belangrijke toevoeging te zijn voor Oranje. Of de 200 interlands gehaald gaan worden, durft de lachende Keetels niet te vertellen: “Ondertussen word ik ook een jaartje ouder en ik weet niet of ik na deze Spelen nog een cyclus van vier jaar wil doen. Alles heeft ook te maken met mijn gezondheid. Iedereen weet dat ik soms weleens problemen heb met mijn achillespees. Als deze het goed houdt, dan stop ik voorlopig nog niet”.

Teleurgesteld is Keetels nadat Duitsland de 0-1 heeft gemaakt.
Teleurgesteld is Keetels nadat Duitsland de 0-1 heeft gemaakt. Foto: Roel Ubels

De keuzes van Keetels hebben dus te maken met haar gezondheid, maar ook met haar huidige maatschappelijke ontwikkelingen. Op dit moment is zij namelijk aan het afstuderen. Keetels volgt een Master Bedrijfskunde (Organzational change en consulting) en de kans is groot dat ze in april deze studie af rond. Na de Spelen wil Keetels graag gaan werken: “Het liefste zou ik ongeveer twee dagen gaan werken, omdat ik dan ook nog op hoog niveau kan blijven hockeyen. Het WK hockey is komend jaar deels in eigen land en die wil ik graag meespelen. Voorlopig denk ik dus nog niet aan stoppen”.

Reageer