Meeste Hoofdklasse clubs stemmen voor voortgang zaalcompetitie - Hoofdklasse Hockey Nederland
Laren-Landskampioen-zaalhockey

Meeste Hoofdklasse clubs stemmen voor voortgang zaalcompetitie

De meeste Hoofdklasse clubs hebben vandaag laten weten toch positief te kijken naar het voortzetten van de zaalcompetitie. Vanwege het corona-virus lijkt het een lastig opgave te worden om de veiligheid van sporters en bezoekers te garanderen. De KNHB heeft nog geen bericht gegeven of zij heil zien in de voortgang.

Hockeyclub Oranje-Rood liet deze week weten de stekker uit de zaalcompetitie te trekken. Het bestuur kan niet de veiligheid van de sporters garanderen. De club wil gaan kijken of er een buitenprogramma georganiseerd kan worden.

Toch heeft een grote groep clubs laten weten toch wel te kijken naar het starten van de Hoofdklasse. Andere zaalsporten zoals volleybal en basketbal worden namelijk op dit moment ook georganiseerd.

Betalende bezoekers

Bij de meeste clubs moeten bezoekers nu betalen om hun favoriete team te mogen bezoeken. Onder andere HGC, Rotterdam, Pinoké en Kampong laten hun leden betalen om het eerste te mogen bezoeken. Een logisch vervolg lijkt zich voort te gaan zetten in de zaal. Clubs in de Hoofdklasse proberen het gat op de begroting te dichten, ook al geven de meeste clubs aan dat deze betaling alleen maar te vragen vanwege de extra kosten die worden gemaakt voor het organiseren van extra coronamaatregelen. Een kleine vergoeding voor het bezoeken van de wedstrijden lijkt ook in de zaal een logische keuze te gaan worden.

Comments (1)

  1. Sascha Tamarinof

    Tophockey is amusement voor hockeyliefhebbers…. tophockeyers worden (redelijk) goed betaald… dat geld moet ergens vandaan komen…. voor amusement moet betaald worden… dus logisch dat er voor hockeyamusement een prijs betaald mag worden. Een goede ontwikkeling die er voor kan zorgen dat tophockey voor de CLUBS betaalbaar blijft..

Reageer