Met fitte Jansen, Fortuin en de Waard lijkt SCHC klaar om strijd landstitel | Hoofdklasse Hockey Nederland
SCHC-jansen-zerbo

Met fitte Jansen, Fortuin en de Waard lijkt SCHC klaar om strijd landstitel

Het was de eerste wedstrijd van het seizoen waarin SCHC echt van zich liet horen. Met flitsend snel spel werd Pinoké vandaag de speelbal van de wedstrijd. In de wedstrijd maakten zowel Yibbi Jansen, Kyra Fortuin en Xan de Waard een goede indruk. Allen komen terug van een blessure of griep.

Op het sportpark Kees Boekelaan stond vandaag de wedstrijd SCHC tegen Pinoké op het programma. SCHC stond na twee wedstrijden bovenaan in de Hoofdklasse dames. Pinoké volgde met drie punten. Bij de gasten was Lisanne de Lange nog steeds afwezig. Yibbi Jansen maakte vandaag haar rentree na een blessure en een griep.

In het eerste kwart was het meteen duidelijk wat de thuisploeg wilde. Met een hoog tempo was het meteen Ginella Zerbo die in de vierde minuut een tip-in mocht proberen op keepster Kiki Gunneman. De keepster van Pinoké stond voordat de wedstrijd begon nog op nul tegendoelpunten. Het tempo van SCHC bleef hoog en kansen ontstonden er door Pien Dicke en een sleepcorner van Caia van Maasakker. Doelpunten werden er nog niet gemaakt.

In de 19ste minuut was het wel raak. Topspits Ginella Zerbo lijkt topfit aan de competitie te zijn begonnen, want ook ditmaal was zij er als de kippen bij toen Famke Richardson met een snelle rush over de achterlijn haar bediende. Met een slimme tip verschalkte zij de tot dan toe sterke keepende Gunneman.

Toch toonde Pinoké veerkracht. Coach Daan Sabel pepte zijn dames op. Sian Keil kon met een backhand push Alexandra Heerbaart bijna verschalken. Helaas ging haar push langs het goal. Na deze kans zette SCHC meteen weer aan. Echte kansen bleven in het tweede kwart uit.

Ook in de tweede helft was het SCHC die de scepter zwaaide. De ploeg die weer op volle sterkte is (Xan de Waard terug van blessure, Yibbi Jansen terug van een griep en Kyra Fortuin ook terug van een blessure) maakte korte metten met Pinoké. In de 37ste minuut flitste Xan de Waard, die werd aangemoedigd door haar vriend Terrance Pieters, door de verdediging van Pinoké. De lichtvoetige middenvelder kon Famke Richardson bedienen, die op haar beurt Ginella Zerbo weer vond. Met een schitterende flats eindigde de bal in het dak van het goal.

200ste doelpunt Caia van Maasakker

Dan komt er een prachtig moment in de wedstrijd. Het strafcornerkanon, Caia van Maasakker, die nog steeds onderdeel van Oranje is staat klaar op de kop van de cirkel. De stop is goed en van Maasakker sleept de bal droog op de plank. 3-0! Van Maasakker maakt haar 200ste doelpunt van de Hoofdklasse dames. Yibbi Jansen: ‘Eigenlijk hebben we het er deze week niet echt over gehad. Toevallig had Lucas Judge voor de wedstrijd ons er nog even aan herinnerd dat Caia haar 200ste doelpunt kon maken. Ik vind het heel knap dat ze er al zoveel heeft gemaakt’.

Caia-van-maasakker-schc
Caia van Maasakker maakte vandaag haar 200ste doelpunt in de Hoofdklasse dames. Foto: Roel Ubels

Ook na de 3-0 bleef SCHC door duwen. Met doelpunten van wederom Ginella Zerbo en Caia van Maasakker, werd de score uiteindelijk op een ruime 5-0 gezet. Ondanks het feit dat er maar een keer werd gescoord uit de zes corners die SCHC kreeg, mag de ploeg met een tevreden gevoel richting komende zondag kijken.

Hattrick van Ginella Zerbo

Ginella Zerbo maakte vandaag een hattrick. De spits, die ondertussen gedeeld topscorer is in de Hoofdklasse dames, heeft alweer vijf doelpunten gemaakt. Vandaag spatte het enthousiasme en de wil om te scoren eraf bij de goaltjesdief van SCHC: ‘We waren vandaag op een goed niveau. Mijn timing vandaag met Famke Richardson was erg goed. We hebben die drie situaties waaruit ik heb gescoord ook veel getraind. Het is dan ook fijn dat het in de wedstrijd dan ook echt lukt’.

Of de wedstrijd, ‘kampioenswaardig’ was, durfde Zerbo niet direct met een ‘ja’ op te beantwoorden: ‘Ik vond vooral in het eerste kwart dat we een aantal momenten niet sterk genoeg waren. Dat kunnen we niet permitteren tegen Amsterdam of Den Bosch. Ik vind dat we nog net iets scherper moeten zijn’.

Ginella Zerbo staat na drie speelrondes op de gedeelde eerste plek van de topscorerslijst. Foto: Roel Ubels

Yibbi Jansen blij met rentree

Het was voor Yibbi Jansen overigens weer haar eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen. De middenveldster, die ook een weergaloze sleep in haar handen heeft, kon vandaag niet scoren, maar was wel blij dat ze vandaag weer mocht spelen: ‘Ik ben heel blij om weer competitie te mogen spelen. De eerste wedstrijd ging meteen heel goed. Afgelopen week kreeg ik te maken met een griep. Nadat ik twee keer een corona test had afgelegd, kreeg ik gelukkig te horen dat ik negatief was. Afgelopen dinsdag heb ik weer voor het eerst getraind, met uiteindelijk het resultaat dat ik vandaag weer mocht meedoen’.

Yibbi Jansen scoorde vandaag niet, maar was blij om weer haar rentree te maken. Foto: Roel Ubels

Reageer