Met terugkomst van beide Lisa's gaat niveau bij Oranje-Rood omhoog | Hoofdklasse Hockey Nederland
Lisa Scheerlinck maakte gisteren haar debuut na lang blessureleed.

Met terugkomst van beide Lisa’s gaat niveau bij Oranje-Rood omhoog

Gisteren scoorden de dames van Oranje-Rood hun eerste doelpunt van 2021. Doelpunten maakster was Donja Zwinkels, die van mening was dat Oranje-Rood de afgelopen weken goed aan het spelen was, maar dat de terugkomst van Lisa Post en Lisa Scheerlinck van toegevoegde waarde voor het team is.

HDM had het gisteren moeilijk om de Oranje-Rode muur te breken. Lange tijd stond Oranje-Rood op een knappe 1-0 voorsprong door een doelpunt van Donja Zwinkels. De sluwe Zwinkels kon een afketsende bal goed onderscheppen en hard de goal inwerken. Volgens Zwinkels was het een leuk duel: “We hadden er gisteren zin in. Het was voor ons geen ding waar we het veel over hadden, ook al was het inderdaad een tijdje geleden dat we een doelpunt hadden gemaakt. Uiteraard waren we heel blij dat het gisteren wel weer was gelukt. HDM is een sterke ploeg, we waren daarom wel blij dat we een punt overhielden aan de ontmoeting met hen”.

Donja Zwinkels maakte gisteren het eerste doelpunt van Oranje-Rood in 2021. Foto: Roel Ubels

Terugkeer van Scheerlinck en Post

Zodoende was het Zwinkels dus die de ban brak dit jaar voor Oranje-Rood. Niet alleen scoorde zij een doelpunt, de 1-1 eindstand betekende ook voor Oranje-Rood dat er een punt werd overgehouden in een ontmoeting met een ploeg uit de top van de competitie. Zwinkels was blij dat gisteren Lisa Scheerlinck haar rentree maakte na een aantal maanden blessureleed: “Lisa Post maakte vorige week alweer haar debuut na een handblessure. Gisteren deed Lisa Scheerlinck weer met ons mee. Zij kwam terug, nadat ze een tijdje geleden een klein scheurtje in haar hamstring had opgelopen. Ik merk dat beide Lisa’s het niveau van ons team omhoog krikken. Hun ervaring en hockeykennis is voor ons team van toegevoegde waarde”.

Vorige week maakte Lisa Post alweer haar rentree. Gisteren speelde Post een sterke wedstrijd tegen HDM.
Vorige week maakte Lisa Post alweer haar rentree. Gisteren speelde Post een sterke wedstrijd tegen HDM. Foto: Roel Ubels

Dubbel programma

Net zoals Felice Albers, die gisteren al aangaf geen problemen te kennen met een dubbel schema, is ook Donja Zwinkels positief over het dubbele speelschema van dit weekend: “Vlak na de wedstrijd kregen we chocomel en wat te eten. Ook waren er voor diegenen die dat nodig hadden behandelingen met de fysiotherapeut mogelijk. De wedstrijden zitten dicht op elkaar, maar vaak trainen we doordeweeks ook dubbel (donderdag en vrijdag), dus ik zie eigenlijk geen problemen om vandaag weer te moeten spelen. Gisteren ben ik lekker vroeg naar bed gegaan en voel me fit om vandaag weer te knallen tegen Victoria”.

Reageer