Möhlmann: 'We speelden het keurig uit' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Möhlmann: ‘We speelden het keurig uit’

Ondanks dat de mannen van HGC gister weinig in de problemen kwamen tegen Tilburg bleef het ‘maar’ bij 2-0. Volgens Dick Mohlmann, die één van de twee treffers op zijn naam schreef, liep het iets minder dan normaal bij de ploeg uit Wassenaar. 

“We waren onzorgvuldig in de passing en het leek alsof er minder energie was. Het leek af en toe statisch. Zij verdedigden ook goed. We kwamen er minder doorheen dan normaal,” vertelt Möhlmann in het AD/Haagsche Courant. Eerder dit seizoen had HGC het ook al niet heel makkelijk tegen Tilburg. Ook toen stonden ze met 2-0 voor maar wist de tegenstander in de slotminuten terug te komen naar 2-2. “Toen hadden we een prachtige vrijdag achter de rug met winst op Rotterdam,” blikt de middenvelder terug. “Misschien dat we te nonchalant waren in de kleine dingen. We waren nu heel erg gebrand om te winnen.”

Ondanks dat de teller bij twee doelpunten stopte, werden er ‘gewoon’ weer drie punten behaald en zo blijft het team meedoen in de race om de play offs. Möhlmann, die ooit zelf voor Tilburg speelde, blikt tevreden terug op de wedstrijd tegen zijn oude club omdat hij weet dat het ook wel eens anders is geweest. “We speelden het redelijk volwassen uit, dan hebben we het goed gedaan. We hebben een redelijk solide pot neergezet. Vorige seizoenshelft wilden we nog wel eens een lage onderbodem hebben. Als het niet ging, dan ging het echt niet. Nu speelden we het keurig uit.”

Reageer