Muyselaar: 'We missen soms gewoon wat slimmigheid' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Muyselaar: ‘We missen soms gewoon wat slimmigheid’

Na de 0-1 nederlaag tegen Hurley in de eerste speelronde verloren de dames van Hdm afgelopen zondag met 4-1 van Oranje Zwart. Hierdoor bevindt de Haagse formatie zich nu puntloos in de onderste regionen van de hoofdklasse. Paniek is er niet, het seizoen is immers nog maar net begonnen, maar aanvalster Mila Muyselaar ziet wel puntjes voor verbetering.

Hdm - Hurley dames DR Muyselaar Thompson Silfhout
Muyselaar in duel met twee Hurley speelster. (c) Daan Rhijsburger

Afgelopen weekend nam Hdm nog wel de leiding maar denderde Oranje Zwart in het tweede bedrijf met 4-1 over de ploeg van coach Erik van Driel heen. Wat ging er mis? “Het was veel te rommelig,” blikt Muyselaar terug. “Ons eerste doelpunt werd afgekeurd en daarna waren we veel te veel bezig met de scheids en andere dingen. Vlak voor rust gaven we vervolgens onze voorsprong uit handen en toen kregen we in de tweede helft nog een gele kaart en was het gewoon chaos. Stom, want tot de 1-1 hadden wij denk ik het betere van het spel.”

Een week eerder kreeg de Haagse formatie ook tegen Hurley vlak voor rust een doelpunt te verwerken. “Ja, dat is misschien wel een aandachtspunt,” lacht Muyselaar. “Toen vloog drie minuten voor het einde van de eerste helft de 1-0 binnen. We hebben gewoon best een jong team en dan mis je soms gewoon wat slimmigheid dat je vlak voor rust de boel even dicht houdt.”

Muyselaar heeft niet het gevoel dat haar ploeg in de eerste twee wedstrijden weggespeeld werd. Zij en haar teamgenoten trainden na afloop van vorig seizoen nog twee maanden door om beter te worden en de voormalig jeugd-international ziet ook de stappen die daardoor gemaakt zijn. In het mentale aspect is echter nog wel winst te behalen voor de jonge ploeg. “Ik denk vooral dat we slimmer moeten gaan spelen,” legt de aanvalster uit. “We moeten leren dat als wij ons eigen spel blijven spelen, er vanzelf kansen zullen komen. We moeten niet chaotisch gaan doen of ons met andere dingen bezig houden. Gelukkig zijn we ons er nu bewust van dat dit een valkuil is en zullen we het in de toekomst ook sneller gaan herkennen. Dan kunnen we gewoon de organisatie houden en vertrouwen op ons goede spel.”

Na deze valse start hopen de dames van Hdm dit seizoen van ‘die negende plek af te komen’, vertelt Muyselaar. “Het liefst zouden we in het linker-rijtje eindigen, rond de zesde plek.” Aankomende zondag kunnen in dit streven de eerste stappen worden gezet. Tegenstander is dan promovendus Bloemendaal. Een wedstrijd waarbij de aanvalster toch wel wat druk voelt. “Aangezien we nog geen punten hebben gepakt is dit wel een wedstrijd die je moet winnen,” legt ze uit. “Maar ondanks dat er meer druk op ligt dan volgens mij nodig is heb ik er wel vertrouwen in dat dat gaat lukken.”

Reageer