Nieuwbakken spits Rocio Ybarra moet nog wennen aan haar positie - Hoofdklasse Hockey Nederland

Nieuwbakken spits Rocio Ybarra moet nog wennen aan haar positie

Hdm speelde zondag in de slotminuten van de wedstrijd gelijk tegen Oranje Zwart. Gevierde vrouw aan Haagse kant was Rocio Ybarra die met twee doelpunten een punt voor haar ploeg binnen haalde. Bijna was het zelfs een hattrick en een overwinning geworden maar haar poging in de laatste minuut van de wedstrijd bleef onbenut en daar baalde de Spaanse van.

Hdm Laren dames DR Ybarra De Graeff

“Ja, ik had die bal moeten maken, het was een belangrijk moment,” aldus de aanvallende middenvelder in het AD/Haagsche Courant. “Ik wilde mijn eigen ruimte creëren en de keepster met een schijnbeweging naar de grond laten gaan, maar ze bleef goed op haar voeten staan. Ik ben erg teleurgesteld in mijn eigen optreden, maar trots op het team. In de eerste wedstrijd van dit seizoen tegen OZ verloren we na een erg slechte wedstrijd. Een punt thuis is dan niet slecht.”

Waar Ybarra voorheen voornamelijk achter in het veld te vinden was speelt ze dit seizoen meer in de voorhoede. “Ik speelde de eerste wedstrijden van dit seizoen op het middenveld, maar dat ging niet goed,” legt de Spaanse uit. “Ik kon weinig betekenen tussen de linies. Voorin kan ik met mijn snelheid van waarde zijn en doelpunten maken. Ik ben niet gewend aan de positie, het voelt nog een beetje raar,” aldus de nieuwbakken spits die al acht keer raak schoot.

Hdm gaat nu de winterstop in op een negende plek en hoopt na de winterstop afstand te nemen van de onderste regionen.

Reageer