Nijmegen degradeert na 1-3 verlies van Bloemendaal

Nijmegen dames 1 is vandaag gedegradeerd naar de overgangsklasse. De ploeg van Chantal van Nistelrooij verloor woensdag op ’t Kopje al met 1-0 van Bloemendaal en ook vandaag in Nijmegen waren de Mussen met 1-3 te sterk.

Bloemendaal-OVK-RU

Bloemendaal begon sterk aan de wedstrijd in Nijmegen. De ploeg, die bij winst zeker zou zijn van promotie, speelde veel feller dan in de thuiswedstrijd van afgelopen woensdag en had vooral in de beginfase het betere van het spel. Dit resulteerde onder meer in enkele schoten op doel en een strafcorner maar deze bleven allen onbenut. Uit het niets was het vervolgens Nijmegen dat wel dat openingsgoal wist te maken. Na een counter schoot Michelle Simons de thuisploeg op 1-0 waarna het vertrouwen bij de ploeg van Chantal van Nistelrooij zichtbaar toenam. Zo kon Nijmegen in de periode die volgde maar liefst drie maal aanleggen voor een corner maar lukte het niet de marge te vergroten.

Ook in de beginfase van de tweede helft kreeg de thuisploeg nog enkele corners maar zag het ook Bloemendaal met weinig geluk twee keer aanleggen op kopcirkel. In de 46e minuut lukte het Mussen vervolgens om aansluiting te vinden. Evy Oosterveer schoot haar team naast Nijmegen en brak daarmee de wedstrijd weer helemaal open. Hoewel de beste kansen daarna nog steeds voor de thuisploeg waren was het Bloemendaal dat in de 59e minuut via Barbara Goeman Borgesius de leiding wist te nemen. Toen Eline Florie deze zes minuten voor tijd zelfs uitbreidde naar 1-3 was de wedstrijd gespeeld. In twee wedstrijden is het doek gevallen voor Nijmegen. De ploeg van Chantal van Nistelrooij degradeert naar de overgangsklasse. Bloemendaal promoveert en speelt volgend jaar dus op het hoogste niveau.

Comments (2)

  1. Bloemendaal D1 is na 10 jaar weer terug in de hoofdklasse!

  2. jan Uithoorn

    Dames, ouders en staf van Bloemendaal gefeliciteerd.
    Vorig jaar bijna en nu promotie.

Reageer