Overgangsklasse dames succesvol in eerste play-out wedstrijden

Lang moesten de hoofdklasse ploegen wachten om de strijd om handhaving aan te mogen gaan maar vanavond was het dan zo ver. De dames van Nijmegen gingen op bezoek bij Bloemendaal en Pinoké reisde af naar Tilburg.

Bloemendaal-OVK-RU
Credit: Roel Ubels

Tilburg – Pinoké: 3-1

Na acht weken ‘competitierust’ vliegt Pinoké uit de startblokken en weet al vroeg in de wedstrijd een strafcorner te versieren. Keepster Lotte Kleijnen voorkomt echter een vroege achterstand voor de thuisploeg die vijf minuten later zelfs op voorsprong komt. Wanneer zij voor de eerste keer aan mogen leggen op kopcirkel schiet Maxime Westendorp de 1-0 binnen. Pinoké groeit echter in de wedstrijd en komt halverwege de eerste helft op gelijke hoogte. Daarna heeft het middels onder meer vier strafcorners kansen om een voorsprong te pakken maar een doelpunt blijft uit en zo gaan de teams met een gelijke stand de rust in. Deze korte pauze blijkt de thuisploeg goed te doen want de tweede helft is nog niet begonnen of Lisa de Graaf schiet knap de bal achter keepster Hannah Klunder. Daarmee is het nog niet gedaan voor de Graaf, enkele minuten later zet zij Tilburg vervolgens ook op 3-1, iets dat na de eerste helft niet in de lijn der verwachtingen lag. De Steekneuzen  doen wat ze kunnen om aansluiting te vinden maar laten onder meer 10 strafcorners onbenut. De thuisploeg speelt vervolgens knap de overwinning veilig en is weer een stapje dichterbij de hoofdklasse. Zaterdag spelen de ploegen in Amsterdam hun tweede wedstrijd van de best of three reeks.

Bloemendaal – Nijmegen: 1-0

De wedstrijd in Bloemendaal komt wat langzaam op gang maar de grootste kansen in deze eerste helft zijn voor de dames van Nijmegen. Maar liefst drie keer ziet de ploeg van Chantal van Nistelrooij de bal op de paal belanden. Ook in de tweede helft hebben de gasten het betere van het spel. Het openingsdoelpunt blijft echter lange tijd uit en dus lijken de ploegen af te stevenen op een verlenging. Twee minuten voor tijd steekt Joelle Ketting daar echter een stokje voor. Vanaf kopcirkel schiet zij keihard de 1-0 en ook gelijk de overwinning binnen voor de Mussen. Zaterdag reist de ploeg van Jorge Nolte af naar Nijmegen waar de teams elkaar voor de tweede keer zullen treffen.

Comments (4)

  1. Geweldig resultaat van de dames van Tilburg in een prachtige ambiance. Toeschouwers rijen dik ondanks het gegeven dat ook de nodige supporters naar Hdm waren afgereisd.

    HCT stelde het publiek niet teleur door een tomeloze energie, snelheid en volhardendheid aan de dag te leggen. Ben benieuwd hoe pinoke deze furie gaat bestrijden. De teleurstelling bij de steekneuzen was groot.

  2. Bloemendaal-Nijmegen was gisteren ontzettend spannend. De eerste 10 minuten had Nijmegen het betere van het spel en was gevaarlijk. Daarna schakelde Bloemendaal in tempo een tandje bij en kon goed meekomen al werden ze wel op de been gehouden door een heel goede keeper, Laura Sluijter. De tweede helft eigenlijk maar 1 kans, die was voor Bloemendaal en werd benut. Het geloof is er in Bloemendaal dat het kan!!!

  3. Hee Pieter, Zou leuk zijn als dan spelers als Ellen Hoog, Lidewij Welten naar Bdaal komen.

  4. hopelijk dat die leuke spelers wat publiek trekken
    want gisteravond was het aantal bezoekers
    wel erg laag voor een promotiewedstrijd

Reageer