Peijs: ‘We wisten dat we deze wedstrijd echt moesten winnen’

Voor de dames van Pinoké zijn de eerste drie punten een feit. De ploeg van Maarten Stenvers won zondag met 2-1 van promovendus Bloemendaal. Een welkome overwinning voor de Steekneuzen die vorig jaar een zwaar seizoen kenden en play-outs moesten spelen. Middenvelder Bo Peijs is dus ook blij met de punten maar was desalniettemin niet helemaal tevreden over de wedstrijd.

Hamperium.com
(c) Hamperium.com

“We hebben het veel te spannend laten worden. We stonden 2-0 voor en hadden in mijn ogen het betere van het spel maar we kregen tien minuten voor tijd geel waardoor er toch wat chaos of zenuwen ofzo in sloop. Toen kwamen zij ook nog op 2-1 en werd het toch nog super spannend. Wij wisten dat we deze wedstrijd echt moesten winnen en zij hadden niets te verliezen en roken hun kans. Maar goed, over de hele wedstrijd gezien hebben we het goed gedaan, vooral gezien het aantal jonge speelsters waarmee we op het veld stonden.”

Pinoké trad zondag namelijk noodgedwongen aan met een aantal A’tjes en jonge nieuwkomers in de gelederen. Naast dat er afgelopen zomer afscheid genomen werd van de ervaren Jolanda Pleijter, missen de Amsterdammers met aanvoerster Lotte Bant (knieblessure), Saskia Reuhmann (gebroken teen) en Tessa Schwarz (in Zuid-Afrika) een bak aan ervaring. Gelukkig voor Peijs en haar teamgenoten is hulp onderweg. De Australische, zeer ervaren, international Casey Eastham komt een dezer dagen de gelederen in het Amsterdamse Bos versterken. Ook Peijs ziet uit naar de komst van haar nieuwe teamgenoot. “Door het wegvallen van Lotte en Jolanda moeten de ‘pivot-plekken’ opgevuld worden door mensen die er normaal eigenlijk niet staan en ik denk dat zij de ervaring wel heeft om het daar neer te zetten. Ze kent ons verder eigenlijk nog helemaal niet maar ik hoop dat ze zo snel mogelijk mee zal doen. Ze is net getrouwd dus zal wel een beetje in een roes zitten. Maar ja, als je blij bent speel je goed toch?, lacht de middenvelder.

De komst van Eastham is eigenlijk de grootste verandering in het team van Pinoké dat verder vrijwel in tact bleef. En dat tegen alle verwachtingen in, volgens Peijs. “Als je play-outs gaat spelen wordt het toch onrustig,” legt ze uit. “Er is natuurlijk een kans dat je degradeert. Toch zijn er veel mensen gebleven en hebben we er verder alleen wat jonge meisjes bij gekregen.” Peijs vindt een welkome afwisseling met de seizoenen ervoor, toen er veel meer speelsters vertrokken. “Bij Pinoké is er al lange jaren een groot verloop. Iedere jaar begin je weer met een nieuwe team en vorig jaar ook met een nieuwe coach. Maarten (Stenvers, red.) en Etienne (Spee, oude coach, red.) zijn als coach echt een wereld van verschil en daar moesten we erg aan wennen. We verloren vorig jaar dan ook veel punten waar het niet had gehoeven. Als je veel verliest is de teleurstelling groot en is het lastig om bij elkaar te blijven maar de sfeer in het team werd er niet minder op en dat vind ik wel erg knap van ons.”

Nu de speelsters en de coach meer aan elkaar gewend zijn kunnen beide partijen dus voortborduren op afgelopen seizoen, zo beaamt Peijs. “Maarten zei zelf ook dat hij ons zijn spel vorig jaar echt moest aanleren, de ideeën binnen brengen, maar dat is nu niet meer nodig. Ook de jeugdspeelsters hebben veel et onze coach gewerkt en kennen het systeem dus ook waardoor ze zich makkelijk inpassen. Hierdoor kun je dus ook verder gaan.” In vergelijking met vorig seizoen willen de Steekneuzen fitter worden maar vooral ook hun eigen spel spelen. “Voorheen wisselden we het nog per tegenstander maar nu willen we ons niet meer aanpassen. Daarnaast hebben we meer nagedacht over hoe we willen dat anderen ons zien. Pinoké staat toch een beetje bekend als studentenclub en daar willen we wel vanaf. Het zal niet van de één op andere dag gaan maar je moet ergens beginnen.”

Wat Peijs van komend seizoen moet verwachten weet ze niet precies maar haar doel is duidelijk. “Als we buiten de play-outs blijven dan ben ik blij. We moeten er iedere wedstrijd gewoon vol voor gaan en niet naar een bepaalde plek kijken. De uitstraling en fitheid moeten beter en als dat voor elkaar komt, leidt dat als het goed is tot resultaten.”

Nu de eerste punten binnen zijn smaakt dat naar meer. Aankomende zondag mogen de dames op bezoek bij MOP maar of ze daar kunnen stunten weet Peijs niet. “MOP uit is altijd lastig. Ze hebben een fitte en fysieke ploeg met twee goede corners en daar spelen ze ook echt op. Die van dat nieuwe Australische meisje (Anna Flanagan, red.) schijnt ook waanzinnig te zijn. Maar Casey komt deze week, misschien weet zij hoe we haar onschadelijk kunnen maken!”

Reageer